Nakon 18 godina, DVD-u Trogir uručeno novo vatrogasno vozilo

Photo: Grad Trogir

TROGIR – Ključeve novog vatrogasnog vozila uručio je u utorak gradonačelnik Ante Bilić predsjedniku DVD-a Trogir Ivanu Vukmanu –Uči. Rezultat je to pozitivne suradnje društva s Gradom u cilju podizanja operativne spremnosti i mobilnosti društva, priopćili su iz Grad Trogira.

Za novo navalno vozilo Iveco, koje je u društvo stiglo nakon punih 18 godina , Grad Trogir će, na lesing od 6 godina, izdvojiti 1.888.000 kuna.

 

Photo: Grad Trogir

Inače, DVD Trogir je raznim donacijama tijekom prošle godine kupio novo vozilo za prijevoz vatrogasaca čija je vrijednost oko 200.000 kuna, a koje je zajedno s novim vozilom doniranim od strane Grada Trogira blagoslovio don Dražen Balić.

U voznom parku društva tako se sada nalazi ukupno deset vatrogasnih vozila, a posljednje je od strane Grada nabavljeno prije punih 25 godina.

Kako su naglasili predsjednik Ivan Vukman – Učo i zapovjednik Marin Buble, radit će se na tome da društvo u što skorijem roku bude opremljeno s još novih vozila čime će se znatno olakšati rad trogirskih vatrogasaca. Zahvalili su Gradu Trogiru na podršci i na nabavi vozila koje služi za sve tehničke intervencije, što je veliki napredak za ovu vatrogasnu postrojbu.

T.P.