Turisti bježali ispred kamiona – Na Kapriju radovi usred ljeta

Foto: Pixabay

KAPRIJE – Stanovnici otoka Kaprija pobunili su se protiv radova koji traju usred turističke sezone, a tvrde da su se turisti zbog kamiona od 15 tona koji je prošao plažom bacali u more, piše ŠibenikIn. Predsjednik vijeća te gradske četvrti, Dinko Jelovčić, tvrdi da je teška mehanizacija na otoku zbog kašnjenja radova na vodovodnoj mreži, ali da se sve odvija uz dopuštenje šibenske gradske uprave.

– Bageri su u ponedjeljak radili u centru mjesta na čuđenje svih turista dok je Zapadnom obalom prošao kamion nosivosti 15 tona pa su turisti skakali u more ili bježali na molove da kamion može proći. Nije nam jasno kako se uopće takav kamion uspio ukrcati na trajekt kada je i izvan sezone pristup dozvoljen samo kamionima do 10 tona – potužili su se čitatelji kako to definitivno nije lijepa turistička slika.

Photo: ŠibenikIn/čitatelj13

Radovi su prema odluci Grada Šibenika zabranjeni od 15. lipnja, pa se stanovnici pitaju, pod čijim su patronatom oni za koje pravila ne vrijede. Objašnjenje je ponudio predsjednik te gradske četvrti Dinko Jelovčić.

– Nisu to radovi, čovjek je došao uzeti bager koji mu je ostao prije 15.06. Trebao ga je prebaciti na drugo gradilište i grad mu je dao dozvolu za prebacivanje. Isti čovjek izvodi radove na izgradnji šetnice na gornjoj strani otoka. Mjesni odbor se složio da se radovi naprave u 7. mjesecu da se sredstva ne potroše za druge svrhe. To je periferni dio otoka i radovi tamo nikome ne smetaju, stoga je Grad dao dozvolu – objašnjava Jelovčić.

Iako je grad dao potrebne dozvole i, po riječima predsjednika Jelovčića, sve je legalno, posjetiteljima sigurno nije ugodno kada im kamion od 15 tona prolazi poviše glave, a kako javljaju čitatelji, neki su se i bacali u more kako bi kamion mogao proći.

– To je laž, ljudi malo pretjeruju i preuveličavaju. Znam tko vam je to javio i moram reći da je ta osoba prošle godine imala velike blokove koje je morala skloniti jer nije imala potrebne dozvole. Jasno mi je da revoltirana, ali ovaj čovjek je tražio dozvolu i dobio je. Ta osoba nije i morala je ukloniti blokove – kazao je Jelovčić.

(ŠibenikIn)