Vasko Lipovac s odabranim radovima stiže u Tisno

TISNO – Općina i Narodna knjižnica i čitaonica u Tisnom, u suradnji s Ateljeom Vasko Lipovac, organiziraju jednu od najvećih kulturnih manifestacija godine na razini općine, ali i županije – izložbu odabranih radova Vaska Lipovca. Tijekom mjesec dana trajanja izložbe u Kulturno-pastoralnom centru Baganelovica posjetitelji će moći vidjeti pomno izabrane radove slikarstva i kiparstva Vaska Lipovca, jednog od najistaknutijih imena hrvatske umjetničke scene 20. i ranog 21. stoljeća.

Photo: Plakat za izložbu

Otvorenje izložbe predviđeno je za subotu 15. srpnja u 21:00 u Kulturno-pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima na Otoku Murteru. U svečanosti otvorenja će, osim predstavnika Općine i Ateljea Vasko Lipovac, sudjelovati i glumac Slavko Juraga koji će pročitati tekst profesora Ive Šimat Banova, osobnog umjetnikovog prijatelja, koji je sudjelovao i u oblikovanju samog postava izložbe.

Tijekom mjesec dana, izložbu će popratiti nekoliko likovno-kreativnih radionica za najmlađe, o kojima će organizatori na vrijeme obavijestiti putem službenih stranica Općine, Knjižnice i Kulturno-pastoralnog centra.

Likovno oblikovanje izlože potpisuje renomirani šibenski grafički dizajner Ante Filipović Grčić iz 2FG studija.

R.I.