POŽAR UŠAO U SPLIT – Gori Lovrinac, evakuiran trgovački centar!

SPLIT – Požar velikih razmjera čija fronta prelazi 20 km nosi jaka bura i u ponedjeljak navečer je zahvatio splitske čertvrti Dračevac, Mejaše i Kilu. Buktinja koja proždire vegetaciju u Dalmaciji već četvrti dan, napravila je nemjerljive štete koje se tek trebaju zbrojiti.

Buktinju ponegdje visoku 15-ak metara zajedničkim snagama pokušavaju obuzdati sad već ne samo vatrogasci, nego i građani. Gasitelji su na izmaku snaga, a jučer je požarišta u Splitu obišao i ministar obrane, general Damir Krstičević. 

Iako je najprije bilo riječi o tome da će u pomoć umornim vatrogascima poslati 100 vojnika, naposljetku je iz Ministarstva obrane stigla obavijest da je njih 49 upućeno na pružanje potpore pripadnicima vatrogasnih postrojbi koji su angažirani u četvrti Kamen Split na gašenju požara.

Vatra je došla do samog grada, pa je evakuiran City Centar One koji je prvi do vatrene linije. Čitatelji javljaju da gori u Dračevcu u blizini benzinske postaje i zgrade Općinskog suda.

Doznajemo da je Solin ostao bez struje, a vojska regulira promet. Kliška cesta je zatvorena, a na brzoj cesti Klis – Solin se stvorio prometni čep. Gradskim četvrtima u Splitu i Kmanu isključili su vodu, a požar se širi prema Sirobuji dok je vatra zahvatila igradsko groblje Lovrinac!

Nekoliko kuća je nastradalo, a požar koji se širio Karepovcem, stavljen je pod kontrolu.

Iz policije mole građane da, ukoliko ne moraju, ne izlaze iz kuća, a pozivaju da se ne zadržavaju na prometnicama, posebno u istočnom dijelu Splita prema Solinu ili u blizini benzinskih postaja!

D.G.