Zapalio se gliser u kojem su bili roditelji s dvoje djece!

Foto: Youtube/Screenshot / Ilustracija

PAG – Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka, javili su u resorno Ministarstvo da je Lučka kapetanija Zadar u nedjelju u 12.40 sati pokrenula spasilačku akciju na moru prema obitelji Mađara (supružnici i dvoje djece), čiji se gliser zapalio u blizini otoka Maun, sa zapadne strane otoka Paga.

Mađarska obitelj je u trenutku izbijanja požara uputila poziv pogibelji te su se prekrcali u pomoćni gumenjak, a nedugo potom prekrcali su se na privatnu brodicu u proplovu te su neozlijeđeni prevezeni u mjesni kamp u Šimunima, na otoku Pagu. Do glisera u plamenu isplovili su pripadnici pomorske jedinice Javne vatrogasne postrojbe, koji su se zbog izrazito jakog nevremena morali povući iz akcije na sigurnu udaljenost odakle su motrili na plovilo u plamenu.

Oko  14.00 sati iz JVP-a je javljeno da je požar na gliseru dogorio, a gliser se nasukao u uvalu Kolanski porat, na otočić Maun. Vlasniku plovila izdan je nalog za komercijalno odsukavanje, kada to dopuste vremenski uvjeti.

R.I.