Stanje u Splitu nešto bolje. Premoreni vatrogasci razočarani neorganiziranošću

Na Fecebook stranici “Vatrogasci – Oni su naši heroji” ispod ove fotografije stoji: “Ovo nije ministar u fotelji i ovo pored njega nije limuzina od 100 000€. Ovo je moj, tvoj, naš HEROJ, a pokraj njega je TAM iz bit će tamo 1972 g…”

Vatrogasci su razočarani neorganiziranošću sustava koji im ne dozvoljava mobilizaciju slobodnih snaga iz drugih županija.

Napisali su: “Prijatelju…mi ne mozemo vise cekati poziv jer nas to ubija
Cijeli dan stojimo, cekamo i gledamo a nitko ne zove
Ne mozemo vise gledati vapaje nase brace koja su tamo na terenu jer ako se moze organizirati torcida mozemo i mi
Zato 3 vattogasca iz Kule Norinske idu o svom trosku i svojoj opremi pomoc braci vatrogascima…a zapovjednike i politicare moze biti sram
Maloprije su me zvali neki saborski zastupnici i pitaju me koliko nas je iz dub-ner zupanije islo gasiti pozar pa se cudom cude kako mi nismo mobilizirani…zato idemo sami
Vatru gasi, brata spasi BRAVO KOLEGE”

Prijatelju…mi ne mozemo vise cekati poziv jer nas to ubijaCijeli dan stojimo, cekamo i gledamo a nitko ne zoveNe…

Posted by Vatrogasci – Oni su naši heroji on 17. srpnja 2017

Stanje jutros bolje

Na požarištima u Srinjinama, Žrnovnici, Podstrani, Strožancu i Splitu je veliki broj gasitelja, ukupno 21 vatrogasna postrojba sa 384 gasitelja i 102 vozila, doznajemo iz Županijskog vatrogasno-operativnog centra Split.

Požar osim vatrogasaca gase vojnici, sezonci, građani, ali i pripadnici navijačke skupine Torcida, kojima bi se danas trebali pridružiti navijači iz Zagreba, Rijeke i Osijeka, piše Index.

Na požarištima su izgorjele brojne kuće, neke su nagorjele, kao i gospodarski objekti i automobili. Dio stanovništva noćas je samovoljno napustio domove u ugroženim područjima, a smještaj su im pružili brojni Splićani koji ih primaju u svoje domove.

Nebo nad Splitom još uvijek je sivo i nepregledno, baš kao i zrak kojim leti pepeo i sve je teže disati. Vjetar više ne puše, pa bi u suradnji s kanaderima požar uskoro mogao biti stavljen pod kontrolu.

Prijepodne u Split će stići premijer Andrej Plenković, koji će s ministrom obrane Damirom Krstičevićem i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem održati radni sastanak. Svoj dolazak u Split najavila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja će skratiti posjet Salzburgu zbog požara koji haraju Dalmacijom.

I.B.

Vaš komentar