NEĆE MU PROĆI: Ne posluša li koncesionar komunalce, zaplijenit će mu ležaljke!

Photo: Šibenik In

ŠIBENIK – Plastične ležaljke koje su od utorka ujutro prazne bile raširene dužinom cijele plaže Banj, koncesionar Drago Gavranović morat će žurno ukloniti te ih držati na jednom mjestu, a svatko tko želi moći će ih iznajmiti i postaviti gdje želi, kazao je dogradonačelnik Danijel Mileta za portal Šibenik In.

– Onaj tko dobije koncesijsko odobrenje za ležaljke ne smije ih raširiti po plaži na način da zauzimaju mjesto ostalim kupačima. Ležaljke trebaju biti sklopljene na okupu, a kad dođe zainteresirani gost i iznajmi ležaljku, može je staviti na bilo koje prazno mjesto na plaži – istaknuo je Mileta.

Komunalci počeli reagirati

Stoga su u gradskoj upravi izdali danas nalog komunalcima da koncesionara na plaži Banj upozore kako mora žurno maknuti prazne ležaljke.

– Ako koncesionar ne posluša nalog komunalaca, slijede sankcije i kazne, a u krajnjem slučaju, ležaljke se zaplijene – odlučno je kazao dogradonačelnik Mileta koji dodaje da je koncesionar otprije upoznat s pravilima postavljanja ležaljki na šibenskoj javnoj plaži.

Da ležaljkama nije mjesto na gradskoj plaži, kažu i kupači koju se danas tamo pošli osvježiti.

– Ovo nije ni red ni način. Odakle bilo kome pravo ovako se raširiti, pa plaža je javna, a ne privatna! Šokirana sam, ne znam što bih rekla! Svaki se dan tu kupam s djecom i uvijek stavimo šugamane odmah do mora jer su njih dvoje još mali. Danas su nas tu dočekale prazne ležaljke u dva reda, s jako malo prostora između. Nekako smo se zgurali između njih. Nisam ih htjela micati jer nisam znala hoće li mi tko pristupiti, a ne želim scene pred djecom – ispričala nam je uzrujana Šibenčanka.

Photo: Šibenik In

Koncesionar spušta slušalicu

Koncesionar na Banju Drago Gavranović na naš upit je li Banj sada plaža samo za one koji će plaćati najam ležaljki, kratko je odgovorio ‘Dajte molim vas, otkud vam takva pitanja? Ajte doviđenja’ te spustio slušalicu.

Aktualni šef šibenskog SDP-a, za čijeg je mandata počeo projekt uređenja plaže Banj, od početka tvrdi da je koncept plaže Banj potpuno promašen.

– Na Banju je, baš kao i na sv. Mihovilu, sve napravljeno pogrešno. Plaža Banj je trebala ostati javni prostor i grad je o njoj trebao voditi računa. Očito je da imamo gradsku vlast koja tek sada zna da ništa ne zna. To je otprilike jutros izjavio gradonačelnik Burić vezano za slučaj Vodovod. Banj je javni prostor i takav je trebao ostati. Plaža je zapuštena i u okolici se jasno vidi nemar gradske vlasti. Ako to građanima nije smetnja, a pokazali su da nije, meni je još manje – zaključio je Vidović.

Plaža bez identiteta

Inače, otkad je otvorena prije pet godina, plaža Banj ima problema s identitetom jer gradska uprava nikad nije jasno definirala namjenu javne plaže i ugostiteljskog objekta građenog novcem poreznih obveznika.

Koncesionari su zato lutali i na Banju nudili sve, od turbo folka do super ekskluzivne klupske ponude kakvu je zamislio, bez da je ikad uspio realizirati, sadašnji vlasnik Gavranović.

Pred Novu godinu tako je u prostoru bivšeg Makarija bilo najavljeno otvaranje noćnog kluba u koji se neće moći ući bez najave, ali klub nikad nije otvoren. Možda i bolje da nije, jer plaža i ugostiteljski objekt na Banju trebali bi biti dostupni svim građanima, a ne postati ekskluzivno svratište za odabrane.

(Šibenik In)