NEVJEROJATNO! Dok spašavaju Dalmaciju od požara, vatrogascima u Rogoznici prijete ovrhom zbog računa za vodu!

ROGOZNICA – Dok Dalmaciju guta plamen, vatrogasce svi od reda zovu junacima. Kamere se gase, a na površinu plivaju skandal za skandalom. Nakon gomile svjedočanstava, snimki i priča o tome kako se u vatrogastvo ne ulaže, a buktinja se gasila granama, iz Rogoznice stiže vapaj: “Dok smo gasili požare u Splitu, stigla nam je obavijest o ovrsi za račun od vode!”.

Tragom ove vijesti, za portal Morski.hr izjavu je dao zapovjednik DVD-a Čedo Živković.

Photo: Facebook/DVD Rogoznica

Dva sudska postupka i 50 tisuća kuna za vodu s hidranta

Dok su moji dečki gasili požare u šibenskim Bilicama i Splitu, kolega mi donosi ‘čestitku sa suda’ šibenske komunalne tvrtke Vodovod i odvodnja, gdje nam prijeti ovrha za korištenje vode iz hidranta.

Prije 15-ak godina nekome je palo na pamet na hidrant staviti mjerilo za vodu. Rezultat su dva sudska postupka u kojem nam prijeti prisilna naplata i naposljetku oduzimanje sredstava s računa. Ako nemamo na računu, što će nam uzeti? Hoće li čizme, kacige, brentače?

DVD Rogoznica s tog je hidranta najprije uzimao vodu za gašenje, što je bilo i najlogičnije. Kad sam postao zapovjednik prije 9 godina, zabranio sam dečkima da uopće uzimaju vodu s tog hidranta, pa su nas ignorirali i naplaćivali paušal od 360 kuna. Bivši zapovjednik se nije htio zamjerati i nešto je čak plaćao.

Ipak, netko je koristio  tu vodu, a računi su uredno išli na DVD. Nakon desetljeća, računi su se nagomilali, a sad moramo unajmiti i odvjetnika. To sve netko treba platiti”, ljut je i razočaran Živković.

Tražimo da se sve ovaj apsurd obustavi

“Predsjednik sam DVD-a 9, a vatrogasac sam 39 godina. Ljudi moji, branio sam ovu državu i ne mogu zamisliti da se ovo događa u Hrvatskoj! Mi dragovoljci smo ljuti i požalimo što smo bili dragovoljci! Bojim se da će i ovi mladi dečki shvatiti jednom i odustati i što ćemo onda? Mi u Rogoznici imamo sreće što nismo siromašna općina i entuzijazma ima kod ovih mojih 20-ak kolega, ali nemojte misliti da je tako svugdje! Odlaze, napuštaju zemlju, tko će je braniti u ovakvim situacijama?

Najžalosnije je što ovo rješava politika i sve može jednim potezom rješiti. No, u javnosti su hvalospjevi i divota, a u stvarnosti evo upravo ovo o čemu vam pričam!”, zaključuje vidno rastreseni zapovjednik DVD-a Rogoznica, Čedo Živković.

D.G.