ZAKRPAJ TO! Brzo rješavanje komunalnih problema preko web servisa u Makarskoj

MAKARSKA – S ciljem učinkovitijeg rješavanja komunalnih problema te transparentnosti rada gradske uprave, Grad Makarska sklopio je ugovor s Geodetskim zavodom Rijeka o korištenju aplikacije Zakrpaj. to. Riječ je o novom web servisu preko kojeg će građani na brz i jednostavan način, bilo preko svog računala ili mobilnog telefona, moći prijaviti bilo koji komunalni problem na svom području.

Photo: Ilustracija

Zakrpaj.to moderan je i učinkovit alat za evidenciju i upravljanje prijavama komunalnih problema koji radi prema načelu: čujemo naše građane, slušamo naše građane, rješavamo problem.

Aplikacija je besplatna, a pristup je jednostavan – prijavljuje se lokacija, opis problema i slika koje će zaprimiti Gradski centar Osejava te nadalje, ovisno o kategoriji problema, slati nadležnim službama.

Sve prijave (rupe na cesti, napuštena vozila, pokvarene žarulje javne rasvjete, grafiti, razbijene klupice u parku, slomljene grane itd.) vidljive su komunalnim službama i svim posjetiteljima web servisa Zakrpaj.to.

Nadležne službe imat će bolju evidenciju svih prijava, a građani, čije su prijave anonimne, uvid u dinamiku rješavanja njihovih, ali i svih ostalih prijava.

Treba napomenuti da je ovaj web servis namijenjen rješavanju komunalnih problema, a svi oni koji nisu pogodni za prijavu putem ove aplikacije rješavat će se u direktnom kontaktu s nadležnima u Gradu.

Photo: Ilustracija

– U proteklih mjesec imao sam se prilike uvjeriti kako građani u velikom broju slučajeva traže pomoć gradonačelnika zbog sporog rješavanja komunalnih problema. Na ovaj način, skratit ćemo taj put potreban da informacije dođu do nadležnih službi i vjerujem da će se rezultati vidjeti u vrlo kratkom roku. Tako ćemo postići bolju interakciju građana i gradske uprave, a na tragu onog što smo govorili u kampanji: da želimo gradsku upravu u službi građana. Osim bržeg rješavanja komunalnih problema cilj nam je i veća transparentnost rada, i zato je važno da će se u sklopu aplikacije moći vidjeti i u kojoj je fazi rješavanje problema. Ova aplikacija bit će na korist i građanima i Gradu Makarskoj. Građane Makarske pozivam da što više koriste ovu aplikaciju jer cilj nam je da ovaj model što prije profunkcionira, kazao je gradonačelnik Jure Brkan.

Na službenim stranicama Grada Makarske putem linka Zakrpaj.to. saznajte najlakši način na koji novu aplikaciju možete „skinuti“ na svoj mobilni uređaj, ali i pratiti status prijavljenog problema.

(Grad Makarska)