NOVI DETALJI SUDARA ISPRED KUKLJICE – Talijan se zabio u obitelj i nije pitao za njihovo zdravlje!

KUKLJICA – O sudaru plovila u Zadarskom kanalu, koji se dogodio u četvrtak, isplivali su novi detalji.

TV Poljana-info izvijestila je da se motorni brod ”TRER” talijanske zastave s 15-ak milja na sat doslovno zabio u jedrilicu ”Malatesta” u zadarskom kanalu kod Kukljice. Oba su broda u vrlo kratkom vremenu potonula na dubinu od 35 metara, a m/b ”TRER” uz pomoć ronioca i ”balona” izvađen je iz mora i dotegljen na kopno.

Na jedrilici se nalazio bračni par s dvoje malodobne djece koji su još uvijek u stanju šoka dok je gospođa hospitalizirana i nalazi se van životne opasnosti. Nevjerovatna je bahatost i arogancija talijanskog vlasnika motornog broda koji za čitavo vrijeme događaja i trosatnog tegljenja nije pitao za zdravlje ljudi s jedrilice. Tako to rade vikend kapetani s minimalnim znanjem, koji očito ne poštuju more. Stoga, dragi Pojonci a i svi ostali, zbog ovakvih pripazite kad odlazite u plovidbu, na mriže, parangoli, skosavicu itd. U prilogu pogledajte ekskluzivne friške fotografije. – stoji u objavi TV Poljana-Info.

Jedan Zadranin je komentirao kako se iz ovog izvještaja “lipo vidi da to nije “sudar” jedrilice i glisera nego je to nasrtaj puno bržeg i okretnijeg plovila na sporije”

R.I.