Sudar glisera i drvene brodice – ozlijeđena 16-godišnja djevojka

Photo: Grad Zadar

BRBINJ/ZADAR – U subotu navečer, nešto poslije 22 sata dogodila se pomorska nesreća u kojoj je ozlijeđena 16-godišnjakinja. 

Službenici nacionalne središnjice za traganje i spašavanje u Rijeci dobili su dojavu 22. srpnja u 22.08 sati o teže ozlijeđenoj članici posade brodice koja je sudjelovala u sudaru sa drugom brodicom nedaleko mjesta Brbinj, Dugi otok, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Zadar.

Dojava o nesreći zaprimljena je od majke ozlijeđene članice posade koja je u nesreći zadobila ozljede glave i čeljusti te je Središnjica u suradnji sa zadarskom Kapetanijom poduzela hitan medicinski prijevoz ozlijeđene 16-godišnjakinje u Zadar, kamo su pristali u 00.15.sati, kada su ozlijeđenu u daljnje postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, dalje u zadarsku Opću bolnicu.

Oba plovila nakon nesreće ostala su u plovnom stanju te su privezana u luci Brbinj.

O ovoj pomorskoj nesreći obaviještena je i Pomorska policija Zadar čiji službenici zajedno sa službenicima LK Zadar provode očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Prema dostupnim službenim podacima u sudaru su sudjelovale dvije brodice:

Jedna brodica (na kojoj se nalazila ozlijeđena) tipa gliser dužine 5,75 metara, hrvatske zastave, počinjena vanbrodskim porivnim strojem snage 150KS te  brodica također hrvatske zastave, dužine 7,50 metara.

R.I.