Sudar glisera i drvene brodice – ozlijeđena 16-godišnja djevojka

Photo: Grad Zadar

BRBINJ/ZADAR – U subotu navečer, nešto poslije 22 sata dogodila se pomorska nesreća u kojoj je ozlijeđena 16-godišnjakinja. 

Službenici nacionalne središnjice za traganje i spašavanje u Rijeci dobili su dojavu 22. srpnja u 22.08 sati o teže ozlijeđenoj članici posade brodice koja je sudjelovala u sudaru sa drugom brodicom nedaleko mjesta Brbinj, Dugi otok, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Zadar.

Dojava o nesreći zaprimljena je od majke ozlijeđene članice posade koja je u nesreći zadobila ozljede glave i čeljusti te je Središnjica u suradnji sa zadarskom Kapetanijom poduzela hitan medicinski prijevoz ozlijeđene 16-godišnjakinje u Zadar, kamo su pristali u 00.15.sati, kada su ozlijeđenu u daljnje postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, dalje u zadarsku Opću bolnicu.

Oba plovila nakon nesreće ostala su u plovnom stanju te su privezana u luci Brbinj.

O ovoj pomorskoj nesreći obaviještena je i Pomorska policija Zadar čiji službenici zajedno sa službenicima LK Zadar provode očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Prema dostupnim službenim podacima u sudaru su sudjelovale dvije brodice:

Jedna brodica (na kojoj se nalazila ozlijeđena) tipa gliser dužine 5,75 metara, hrvatske zastave, počinjena vanbrodskim porivnim strojem snage 150KS te  brodica također hrvatske zastave, dužine 7,50 metara.

R.I.

Vaš komentar