Poljak gliseru presjekao put, maloljetnik teže ozlijeđen

VODICE – Sudar katamarana i motornog broda koji se dogodio u noći sa subote na nedjelju u vodičkom akvatoriju ispred Plave plaže skrivio je 38-godišnji poljski državljanin koji je upravljajući katamaranom oduzeo prednost prolaska motornom brodu pod njemačkom zastavom, izvijestila je šibenska policija.

Zapovjednik katamarana hrvatske zastave, 38-godišnji poljski državljanin nepoštivanjem propisa na moru, odnosno oduzimanjem prednosti prolaska motornom brodu izazvao je nesreću u kojoj je teže ozlijeđen maloljetnik iz Poljske.

Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, doznajemo u šibenskoj policiji.

Podsjetimo, u trenutku sudara na katamaranu hrvatske zastave nalazilo se devet Poljaka, a na motornom brodu njemačke zastave šest Nijemaca, no samo jedna osoba zatražila je liječničku pomoć, dok su ostali putnici prošli bez ozljeda.

Maloljetnik je zadržan u šibenskoj bolnici zbog prijeloma prsta koji se klasificira kao teška ozljeda. Pomorska nesreća u vodičkom akvatoriju nije izazvala onečišćenje mora, a more nije prodrlo u brodove koji su se sudarili.

Šibenik In