Od kad je turizma, u Istri nije boravilo ovoliko gostiju!

Foto: Pixabay

POREČ – Turistička zajednica Istarske županije sa velikim zadovoljstvom objavljuje da je na dan 26. srpnja 2017. u Istri po prvi puta u povijesti turizma  boravilo 300 tisuća gostiju! Od početka godine ostvareno je više od 13 milijuna noćenja, što je za velikih 2 milijuna noćenja više u odnosu na isto razdoblje prošle godine (18% više noćenja i 16% više dolaska).

Lani je 2016., koja je bila rekordna godina, ostvarila 1,6 mil. noćenja više. Obzirom da smo još prošle godine isticali rekordne pokazatelje, a tek smo na polovici ove turističke godine, sa sigurnošću možemo reći da se radi o postignuću koji u povijesti turizma Istre nije zabilježen.

28Istra čvrsto drži svoju poziciju najuspješnije i najposjećenije regije u Hrvatskoj, a osim privlačnosti zbog svojih brojnih ‘aduta’, dobre rezultate ostvarene prije svega u predsezoni (mjesec travanj +300.000 noćenja i mjesec lipanj 1,2 mil. noćenja), zahvaljujući učinkovitoj oranizaciji i pripremi sezone te dugogodišnjoj kvalitetnoj i plodonosnoj suradnji između javnog i privatnog turističkog sektora. Stoga, ova statistika ne predstavlja puko brojanje dolazaka i noćenja, već odraz rada jedne dobro posložene i organizirane turističke destinacije.

iPress