Gliser s nizozemskim turistima se zabio u stijenu

Photo: Ilustracija/ZD News

PAKOŠTANE/DRAGE – Gliser s četiri nizozemska državljana zabio se u stijenu na nenaseljenom otočiću Žavinac Mali u nedjelju na večer, oko 23 sati. Pritom su ozlijeđene tri osobe, od čega jedno mlađe dijete teže

O događaju je obaviještena Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci koja je organizirala prijevoz unesrećenih brodom Lučke kapetanije Zadar do Pakoštana, odakle su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u Opću bolnicu Zadar.

Očevid na poziciji nesreće službenici Lučke kapetanije Zadar dovršili su tijekom današnjeg dana. Vlasnik, ujedno i voditelj nasukane brodice nije bio pod utjecajem alkohola te je pozvan u Lučku ispostavu Biograd na moru javiti se radi daljnjih očevidnih radnji o uzrocima ove pomorske nesreće.

Nasukana brodica, pogonjena vanbrodskim motorom ukupne snage 100KS, koja plovi pod nizozemskom zastavom ostala je na poziciji nasukanja gdje ne predstavlja opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu, stoga je vlasniku izdan nalog za obavljanje komercijalnog odsukavanja, čim to bude u mogućnosti organizirati.

R.I.