Mladi dupin piruetama zaželio gostima dobrodošlicu

Photo: Jurica Gašpar

Mladi dupin igrao se na samo petnaestak metara od kraja, bilo ga je predivno za vidjeti, kaže bivši šibenski ugostitelj i kandidat za dogradonačelnika Anton Dobra, koji se u pravom trenutku našao na pravom mjestu i dobrih nekoliko minuta uživao u pogledu na nesvakidašnjeg posjetitelja u žirjanskoj uvali Tratinska, gdje Dobra ima i kuću.

Zaigrani dupin plivao je uz trup broda, a Dobru i slovenske turiste na brodu, počastio je s nekoliko elegantnih pirueta prije nego je zaronio u dubinu.

Dupini inače ljeti rijetko zalaze u žirjanske vale, kaže Dobra, zbog gužve koju prave jedrilice i kupači.

– Jučer je na bovama bilo sigurno dvadesetak brodova, ali ovome momku, čini se, to nije smetalo. Inače ih se u Tratinskoj češće može vidjeti zimi – rekao je Dobra.

Došao je za ribom, dodaje, koja se od straha pred prirodnim neprijateljem povukla prema obali, pa je snimio i gusto jato u plićaku.

– U momentu kad je došao, sva je riba pobjegla u kraj – ispričao je.

U pogledu na dupine uživao je i nekidan s obitelji dok je plovio prema Blitvenici, kaže, a s brodom se tada utrkivalo nekoliko velikih dupina.

-Nikad nisam isplovio prema šibenskim škojima, a da nisam vidio dupina. Tamo ima puno plave ribe, tuna, sabljarki, skuše i srdela, a di ima plave ribe, tu su i dupini – ispričao je Žirjanin Dobra.

SibenikIn