Županijske lučke uprave od sad u Senju i Novom Vinodolskom

Foto: Wikimedia

SENJ/NOVI VINODOLSKI – Ministar Butković potpisao Sporazum u vrijednosti 3,5 milijuna kuna za realizaciju projekata županijskih lučkih uprava Senj i Novi Vinodolski.
Ministar mora prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa ravnateljima Županijskih lučkih uprava Senj i Novi Vinodolski, potpisao je sporazume ukupno vrijedne 3,5 milijuna kuna.
Prve sporazume ministar Oleg Butković potpisao je sa ravnateljem Županijske lučke uprave Novi Vinodolski, Velimirom Antićem , a proračunskim sredstvima koja ovim Sporazumom ŽLU dobiva na rasplaganje, realizirati će se projekt „Sanacija bazena – Suha Ričina („Bribirska riva“)“, vrijedan 1,5 milijuna kuna.
Ministar Butković istoga dana potpisao je ugovore sa ravnateljem ŽLU Senj, Predragom Dešićem , a sredstva koja se osiguravaju ovim Sporazumom utrošiti će se za sufinanciranje realizacije projekta „Održavanje obalnih zidova i komunalnih vezova od lukobrana Sv. Ambroza do gata Sv. Nikole u luci Senj“, ukupne vrijednosti 2 milijuna kuna.
Uključno sa dva potpisana Sporazuma, resorno Ministarstvo mora prometa i infrastrukture samo u 2017. godini dodijelilo je ukupno 53,5 milijuna kuna za realizaciju 20 projekata u 7 obalno – otočnih županija, kojima se sufinancira izgradnja osnovne lučke infrastrukture u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, odnosno izgradnju, sanaciju i
rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama.
“Cilj je ovih ulaganja daljnji je razvoj i modernizacija pomorskog linijskog prometa, odnosno, povećanje sigurnosti i unaprjeđenje kvalitete javnog pomorskog prijevoza te povezivanje otoka s kopnom i otoka međusobno, a što će u konačnici doprinijeti ukupnom razvoju, kako obale tako i naseljenih otoka.”. – istaknuo je ministar Oleg Butković povodom potpisivanja ovih Sporazuma.
MPPi