Serija potresa pogodila Kvarner

CRIKVENICA – Područje Kvarnera treslo se cijelu noć. Prema podacima Europskog-mediteranskog seizmološkog centra, nakon potresa magnitude od 3,7 po Richteru kojdi je riječko područje oko 22:40, regiju je pogodio i niz nešto slabijih potresa, piše Index.hr.

Oko sat vremena kasnije, točnije u 23:54, seizmografi su zabilježili novi potres magnitude 3,3 po Richteru, a onda je oko 4 ujutro zabilježeno novo podrhtavanje tla jačine 2,9 po Richteru s epicentrom kod Selca.

Rano ujutro, oko 6:30, je jugoistočno od Crikvenice zabilježen još jedan potres s epicentrom od 2,2 po Richteru.

Nakon onih neugodnih dva sata iščekivanja i osluškivanja, pa ponovno jutros oko 1.40, a zatim od 4.00 nadalje kontinuirano podrhtavanja tla u smislu potmule grmljavine različitog intenziteta”, napisao nam je čitateljica koja se nalazi u Dramlju kod Crikvenice.

“Od onog jačeg potresa oko 22:40 se ne prestaje tresti. Otprilike svakih sat vremena se osjete jače kratkotrajne vibracije, a između do 6 ili više slabijih”, javila nam je čitateljica iz Jadranova.

Zabilježene i štete

Kako doznajemo, serija potresa prouzrokovala je i manju materijalnu štetu. Kako nam javlja čitatelj koji se nalazi u Driveniku kod Jadranova, s jedne stare obiteljske kuće padala je žbuka i boja.

“Mnogi su noć probdjeli u dvoriśtima ili spavali u automobilima ili pri otvorenim vratima kuća. Da je riječ o panici svjedoče brojni stanovnici koji su osobne stvari za slučaj bijega”, napisao je čitatelj iz Drivenika

“Turisti su zbunjeni i uplašeni”

Zabrinuti čitatelji Indexa javljaju kako se Kvarner tresao cijelu noć, zbog čega neki od njih nisu mogli spavati.

“Javljam se iz Klimna cijelu noć podrhtava tlo svakih skoro tridesetak minuta se trese sad u 4:04 je bio ponovno jači. Užas, bojim se zaspati, turisti su zbunjeni i uplašeni”, napisala je jedna čitateljica.

“Cijelu noć se čula i osjećala tutnjava, uz povremene jače udare, i još uvijek traje u nešto slabijem intenzitetu, jako neugodno”, napisala nam je čitateljica koja se nalazi na Krku.

Index.hr