SEKUNDE DO KATASTROFE: Mađari unajmili gliser pa gorivo ulili u krivu rupu

ŠIBENIK – Tri vatrogasna vozila munjevito su u subotu pod rotirkama i sirenama doletjeli u lučicu Vrnaža u Mandalini nakon dojave da se nekome na obali izlila veća količina goriva, što je moglo biti opasno za živote ljudi i imovinu te onečistiti more.

Na mjestu događaja zatekli su mađarsku obitelj i brod pun goriva pa su krenuli sanirati štetu i prije svega, osigurati turiste, brod i okoliš od požara ili eksplozije.

– Kako sam čuo, taj stranac je gorivo ulio na benzinskoj pumpi za brodove Lukoil u Dumbokoj. Otvorio je rupu u koju inače ide štap i utanka 130 litara koji nikad nisu došli do rezervoara nego su se izlili po brodu. Ne ide mi u glavu da ga nitko na pumpi nije upozorio, nego su mu još dozvolili da upali brod i odveze sebe, suprugu i dvoje male dice! Mislim da je razlog što u jednoj smjeni na toj pumpi radi samo jedan zaposlenik i ne može sve ni vidjeti od toliko posla. Mogu se Bogu moliti šta su živi, šta nisu svi poginuli u buktinji. Da je na brodu bija unutarnji motor, a ne penta, užgalo bi se sve. Alnaser bi ga raznija još na pumpi, brod, obitelj i sve oko njih. Srića Božja šta je penta, a ne unutrašnji motor – kaže svjedok jučerašnjih događanja u Vrnaži.

Kaže kako su vatrogasci koji su došli na intervenciju izvrsni momci, ali da je žalosno da nisu imali skor nikakvu opremu za taj zadatak.

– Žalosno je na što se sve novci troše, a vatrogasci na terenu moraju improvizirati s onim što imaju i što im dadu građani – ogorčen je Šibenčan.

Sinoć oko 21 sat, nakon što su odradili svoje u Vrnaži, vatrogasci su o tome neobičnom slučaju izvijestili policiju.

-U ovom trenutku još uvijek prikupljamo sve informacije i saznanja kako bi doznali što se točno dogodilo, a kada doznamo sve što nas zanima, odlučit ćemo o daljnjim postupanjima – rekli su nam danas u šibenskoj policiji koju su vatrogasci sinoć izvijestili da je obitelj stranih državljana, Mađara, ispumpavala u Vrnaži gorivo i da su oni morali intervenirati.

Kako neslužbeno doznajemo, saniranje bačve goriva koje je ispumpano iz broda koštat će vlasnike oko 600 eura.

ŠibenikIn