SEKUNDE DO KATASTROFE: Mađari unajmili gliser pa gorivo ulili u krivu rupu

ŠIBENIK – Tri vatrogasna vozila munjevito su u subotu pod rotirkama i sirenama doletjeli u lučicu Vrnaža u Mandalini nakon dojave da se nekome na obali izlila veća količina goriva, što je moglo biti opasno za živote ljudi i imovinu te onečistiti more.

Na mjestu događaja zatekli su mađarsku obitelj i brod pun goriva pa su krenuli sanirati štetu i prije svega, osigurati turiste, brod i okoliš od požara ili eksplozije.

– Kako sam čuo, taj stranac je gorivo ulio na benzinskoj pumpi za brodove Lukoil u Dumbokoj. Otvorio je rupu u koju inače ide štap i utanka 130 litara koji nikad nisu došli do rezervoara nego su se izlili po brodu. Ne ide mi u glavu da ga nitko na pumpi nije upozorio, nego su mu još dozvolili da upali brod i odveze sebe, suprugu i dvoje male dice! Mislim da je razlog što u jednoj smjeni na toj pumpi radi samo jedan zaposlenik i ne može sve ni vidjeti od toliko posla. Mogu se Bogu moliti šta su živi, šta nisu svi poginuli u buktinji. Da je na brodu bija unutarnji motor, a ne penta, užgalo bi se sve. Alnaser bi ga raznija još na pumpi, brod, obitelj i sve oko njih. Srića Božja šta je penta, a ne unutrašnji motor – kaže svjedok jučerašnjih događanja u Vrnaži.

Vatrogasna intervencija u Mandalini

Posted by ŠibenikIN on 19. kolovoza 2017

Kaže kako su vatrogasci koji su došli na intervenciju izvrsni momci, ali da je žalosno da nisu imali skor nikakvu opremu za taj zadatak.

– Žalosno je na što se sve novci troše, a vatrogasci na terenu moraju improvizirati s onim što imaju i što im dadu građani – ogorčen je Šibenčan.

Sinoć oko 21 sat, nakon što su odradili svoje u Vrnaži, vatrogasci su o tome neobičnom slučaju izvijestili policiju.

-U ovom trenutku još uvijek prikupljamo sve informacije i saznanja kako bi doznali što se točno dogodilo, a kada doznamo sve što nas zanima, odlučit ćemo o daljnjim postupanjima – rekli su nam danas u šibenskoj policiji koju su vatrogasci sinoć izvijestili da je obitelj stranih državljana, Mađara, ispumpavala u Vrnaži gorivo i da su oni morali intervenirati.

Kako neslužbeno doznajemo, saniranje bačve goriva koje je ispumpano iz broda koštat će vlasnike oko 600 eura.

ŠibenikIn

Vaš komentar