Pijavica poharala Novigrad, šteta sanirana tijekom cijelog dana

Foto: Daniel Pavlinović

NOVIGRAD/ISTRA – U nevremenu koje je u noći subote na nedjelju zahvatilo sjeverozapadni dio obale Istre, jaki udari vjetra imali su glavnu  ‘ulogu ‘. Oko dva sata iz pravca Karpinjana u Novigrad je  ‘došetala ‘ pijavica koja je ostavila svoj  ‘potpis ‘.

U sportsko rekreativnom centru Karpinjan pijavica je isčupala iz temelja i podigla u zrak deset drvenih sunčališta  ‘gazebo’, svaki površine 6,5 četvornih metara, i porazbacala ih u more. Dijelove sunčališta našli smo u nedjeljno jutro na drugoj strani novigradskog zaljeva ispred dige  ‘carinskog ‘ mola i u malom Madraču na Porporeli, rekao nam je Sergio Cittar vlasnik razbacanih sunčališta i koncesionar obale.

Srećom, nije počinjena šteta na usidrenim jahtama na vezovima u novigradskoj uvali pored kojih je vjetar nosio polomljene dijelove sunčališta a nemamo ni saznanje da je netko ozlijeđen, rekao nam je Cittar nakon što su iz mora pokupljeni svi dijelovi deset sunčališta, koliko ih je od 37 postavljenih na obali Kastanije, pijavica razbacala u more.

Jaki udari vjetra, u središtu Novigrada, u parku pored Muzeja Lapidarij porušili su bor koji se  ‘naslonio ‘ na krov Lapidarija. Tijekom nedjeljnog prijepodneva vatrogasci DVD-a Novigrad obavljali su složenu  ‘operaciju ‘ micanja bora sa krova budući Lapidarij zatvaraju stakleni zidovi pa  ‘obično ‘ piljenje debla bora i micanja s krova Lapidarija, nije bilo moguće.

iPress