U Kninu uhićeno više osoba zbog sumnji u vezu s požarima – Najmanje dvojica su državljani Srbije

Ilustracija / Foto: Facebook/Vatrogasci oni su naši heroji

ZADAR – Više osoba uhićeno je danas u Kninu zbog sumnji u izazivanje požara na predjelu Burnuma pokraj Kistanja . Kako neslužbeno doznajemo, među njima su najmanje dva državljana Republike Srbije, dok su ostali lokalni stanovnici. 

Uhićene osobe policiji je prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka, a riječ je o petorici maloljetnika i jednom 18-godišnjaku. Četvorica su iz obližnjeg sela Radića Donjih, a ostala dvojica državljani su Republike Srbije, njihovi rođaci koji ljeti dolaze u selo. Prijavila ih je
zaposlenica Nacionalnog parka Krka, koja radi na recepciji u Burnumu. Na povratku kući je vidjela te mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrižju Kistanje-Knin-Oklaj. Bili su joj jako sumnjivi pa je javila to čuvarima prirode u parku, nakon čega je nadzornik NP Krka po opisu zaključio da je vjerojatno riječ o skupini lokalnih momaka i odlučio ih pronaći. Otišao je u selo i stupio s njima u kontakt, a oni su mu priznali da su zapalili vatru, doznao je ŠibenikIn od izvora bliskog istrazi.

Nadzorniku parka rekli su da je vatru danas oko 13 sati zapalio 17-godišnjak, da se ona otela kontroli i da su je uzalud pokušali ugasiti. Kad su shvatili da je ‘vrag odnio šalu’ jer su izazvali veliki požar, pobjegli su.

Nakon razgovora s mladićima, nadzornik Nacionalnog parka Krka sve je ispričao policiji koja je odmah privela šestoricu osumnjičenih maloljetnika.

Punoljetan je samo brat 17-godišnjaka koji je zapalio vatru.

Mladići su navodno otprije poznati policiji, ali i lokalnom Centru za socijalnu skrb.

Gorjelo i nadomak Zadra

Oko 15.00 na potezu između Kožina i Dikla rasplamsao se veliki šumski požar čiji je crni dim prekrio nebo i vidi se iz cijelog Zadra ali i s otoka, piše eZadar. Vrlo brzo su jake zračne snaga buktinju stavile pod kontrolu. Na požarištu su i dalje vatrogasci JVP Zadar i DVD-ova koji ga osiguravaju.

Policija u interesu upravo započetog kriminalističkog istraživanja ne otkriva detalje već samo navode kako tek utvrđuju sve okolnosti zbog kojih privedene osobe dovode u vezu s paljenjem požara.

 

eZadarŠibenikIn, R.I.