VIDEO: Dalmaciju uništavaju požari – Vatrogasci: Postoje ozbiljne sumnje u podmetanje!

Desetak požara bukti u Zadarskoj županiji, a zbog opasnosti za promet, zatvorena Autocesta A1 između čvora Zadar II i Pirovac za sav promet. Kod Benkovca su ugrožene i kuće. Veliki požar izbio je kod Starigrada na Hvaru, a gori i skladište u Dugom Ratu. Vatrogasci sumnjaju da su neki požari podmetnuti!

Čak petnaestak požara buknulo je u nedjelju navečer između 20 i 22 sata. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Željko Šoša s policijom obilazi požarišta, a sumnjaju da su požari podmetnuti. Zapovjednik JVP Biograd Darko Banić za HRT je izjavio da su vatrogasci na terenu kao mogući dokaz pronašli staklene ampule s papirićem i fosforom, koje su predali policiji. U gašenju je ozlijeđeno nekoliko vatrogasaca,a radi se o ozljedama dišnog sustava zbog prekomjernog udisanja dima.

Gori kod Starigrada na Hvaru. Od 9.30 sati jutros, buktinju gase vatrogasci iz Hvara, Starigrada i Jelse, a stižu im u pomoć i tri protupožarna zrakoplova. Zahvaćeno je područje uvale Tiha na poluotoku Kabol, a požar se zbog jake bure vrlo brzo širi.

Jutros je buknuo požar u krugu tvornice plastičnih autodijelova u Dugom ratu, istočno od Splita i brzom intervencijom tridesetak vatrogasaca stavljen je pod kontrolu.

D.G.