Spašeni brodolomci kod Paga

Foto: Pixabay

KARLOBAG/PAG – Službenici MRCC Rijeka zaprimili su 20. kolovoza u 16 sati dojavu posredstvom ŽC 112 Gospić o dvije osobe na malom gumenom čamcu koje je bura odnijela iz mjesta Ribarica, nedaleko Karlobaga, na otvoreno more prema otoku Pagu, stoga je uz plovila Lučke kapetanije Senj i okolnih ispostava angažiran i Jadrolinijin trajekt „Supetar“, koji je u vremenu traganja plovio najbliže poziciji gumenjaka.

MRCC Rijeka je u ovu spasilačku akciju angažirala i pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja iz Zadra i Gospića te pripadnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metajna, koje je uputila prema pretpostavljenoj poziciji nasukanja, na otoku Pagu.

Zbog opasnosti od stradavanja uslijed potapanja ili nasukanja zbog izrazito jakih udara bure, iz MRCC Rijeka bio je upućen zahtjev i prema Obalnoj straži RH za angažiranjem zrakoplova tipa ‘Pilatus’, koji je u 18.20 sati započeo zračnu potragu, ali koja je nedugo potom i obustavljena budući da su 18.44 sati članovi DVD Metajna dojavili o pronalasku dvoje brodolomaca u uvali između Male luke i Triluke. Spašeni brodolomci (rođeni 1987. i 1994. godine) državljani su Republike Slovenije i pronađeni su neozlijeđeni i u dobrom tjelesnom stanju, čime je spasilačka akcija uspješno okončana.

MPPI