Marjana Botić (AM): Za cijenu stančića Vlada RH daje marinu u elitnom dijelu Zadra Dogus grupi!

ZADAR – Marjana Botić, zadarska gradska vijećnica Akcije mladih reagirala je priopćenjem na odluku Vlade o produženju koncesije na 50 godina turskoj grupaciji Dogus za marinu Borik.

“13.490.760 kuna “investitor” Dogus planira uložiti u marinu Borik. Na osnovi tog ulaganja tražili su i dobili od Vlade Republike Hrvatske maksimalno produženje koncesije na punih 50 godina. Dodatnih 33 godine investitoru Dogusu potrebni su da vrati to “ogromno” ulaganje!!

13.490.760 kuna podjeljeno na dodane 33 godine inosi 408.810 kuna i 90 lipa po godini. Ili preračunato u eure godisnje ce Dogus morati ulozitii otprilike 54 tisuce eura da opravda ovakvo maksimalno produženje koncesije!

Cijela marina Borik sa svim svojim skupim vezovima za godišnje ulaganje u vrijednosti od otprilike jednog jednosobnog stancica od 30 – 32 metra kvadratna! I tako 33 godine kako bi Dogus mogao vratiti takvu znatnu investiciju!

Svatko od mnogih mladih podozetnika ili čak samo mladih obitelji koje će za takav stančić od 30 – 32 m2 platiti u 33 godine kamatu koja će povrat banci uvećati na duplu vrijednost takvog stančića rado bi od Vlade RH dobio takvu jednu marinu na iskorištavanje, ne po novim nego po starim uvjetima i sigurno bi i bolje gospodario i više ulagao!

Ako to Dogus ili Vlada RH smatraju da nije tako, Akcija mladih i nezavisnih poziva ih javno da nam marinu Borik prepuste u podkoncesiju pod starim uvjetima pa ćemo pred očima javnosti pratiti zaradu i ulaganja te povrat mizernih 13.490.760 kuna, ne 33 nego 15 godina, uz zaposlenje i primjerene plaće zasigurno vise od 15 sada zaposlenih. Stalno ili sezonaca? A vjerojatno većinom sezonskih radnika koje trenutno veliki “investitor” zaposljava.

Vjerujemo duboko da nigdje u svijetu kamo mladi iz Hrvatske hrpimice odlaze nećemo naći ovakav investicijski eldorado koji je našao Dogus kod Vlade RH ovdje u Zadru.

Šteta samo što nitko od vlastitih građana Republike Hrvatske nema priliku za jednake takve investicijske prilike koje razni Dogusi, generalisimusi, gazde i slični imaju. Možda bi uspjeli ostati živjeti i raditi u vlastitoj zemlji, a ne po Irskoj, Kanadi, Njemačkoj…”

Marjana Šešelja Botić