Najavljene akcije čišćenja podmorja u Pločama

Foto: Pixabay

PLOČE – Ekološka akcija  čišćenja podmorja na dvije lokacije na području Grada Ploča – na području uvale Portina – Baćina i na području Gradske plaže Ploče, održat će se 2. rujna, piše portal Rogotin.hr.

 

Akcija će se održavati u vremenskom periodu od 8.00 sati do 12.00 sati te bi na akciji trebalo sudjelovati od 15 do 20 ronioca koji će roniti na dah i 10 do 15 volontera s obale.

U akciji će sudjelovati i brodice za prihvat krupnog otpada te prijevoz otpada do obale. Zona čišćenja će biti obilježena sa signalnim plutačama. U planu su još dvije ekološke akcije prikupljanja otpada do kraja kolovoza – u suradnji s Crvenim Križem Ploče.

Radi se o Ekološkim akcijama prikupljanja otpada na području donjeg toka Neretve i ušća te eko akcija čišćenja podmorja rive u Pločama. Prije same eko akcije čišćenja rive u Pločama, ronioci Periske će izvaditi kamene blokove i elemente rive iz mora u skladu planirane sanacije rive u organizaciji Grada Ploča.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane koji bi pripomogli u vađenju otpada bilo na kopnu ili brodicama na moru da se priključe samim akcijama.