“NE” PLAMENU USRED SEZONE POŽARA: Vatrogasci protiv obilježavanja kornatske tragedije puštanjem lampiona

Photo: Pixabay

Uz poruku “Puštajmo balone, a ne lampione” Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske zatražila je putem medija od DVD-a Vodice i udruge “Veliko srce kornatsko” i njihovog predsjednika Ante Sladoljeva da odustanu u nedjelju od akcije puštanja u zrak zapaljenih lampiona u spomen na pogibiju 12 vatrogasaca na Kornatu prije deset godina, poručivši kako “nam zbog obilježavanja jedne tragedije ne trebaju nove”, piše net.hr.

Organizatori akcije žele prodavati lampione koji bi se puštali u zrak u znak sjećanja na poginule heroje kornatske tragedije iz 2007. godine i to za humanitarnu namjenu, za Dječju bolnicu u Zagrebu. Zbog plemenite akcije i pijeteta prema poginulima nitko, kaže predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske Goran Franković, ne želi organizatorima reći “da je to opasno” i da moraju odustati, baciti nabavljene lampione i kupiti balone.

Franković kaže da su na vrijeme predlagali balone, ali da u DVD Vodice “inzistiraju da se sada u srcu požarne sezone pusti u zrak tri tisuće lampiona”.

A baloni i lampioni će se pustiti u slijedećim gradovima:

Zagreb – Zrinjevac, 20:00h
Split – Riva, 19:11h
Zadar – Forum, 21:00h
Rijeka – Lukobran, 21:00h
Vodice – Riva, 21:00h
Dubrovnik – Stari grad, 21:00h
Nova Gradiška – Trg Kralja Tomislava, 21:00h

net.hr, R.I.