Tunolov u Rogoznici – Ulovljeni kapitalci od preko 60 kg!

Photo: Rogoznica Tourist Board Facebook

ROGOZNICA – Nakon uspješnog prvog dana “Tuna fever Rogoznica 2017” natjecanja na morske kapitalce, završen je i drugi dan u potrazi za tunama, pa su ribe opet izgubile bitku s iskusnim morskim vucima, piše Dalmacija danas.

Tako je rogozničko natjecanje u organizaciji splitskog kluba “Big game Croatia” i drugog ribolovnog dana na rivi okupilo više od 250 natjecatelja iz 10 zemalja među kojima je i mnogo stranih posada. Isplovili su ponovno prema pučini kako bi ulovili što veću tune, a time stigli i do Svjetskog prvenstva u Kostarici. U tu daleku zemlju u travnju odlaze najuspješniji “biggamaši” cijelog svijeta, a najbolji na rogozničkom natjecanju plasirat će se na to ugledno natjecanje.

Photo: Ojdana Koharević/Facebook

Drugi dan je kao i prvi ponovno za neke od njih bio uspješan, a najveću tunu ulovila je posada broda “Nikad dosta” te izvukla kapitalca od čak 62,4 kilograma, odmah nakon njih s vrijednim ulovom mogao se pohvaliti Ivan Komar s posadom “Super cat” čija tuna je teška 50,8 kilograma. Uz puno navijanja bilo je i smijeha jer se Komar uoči ribolova obvezao kako će uloviti ribu svoje težine, pa se čak i sam izvagao, no tuna je bila upola laganija od vrsnog ribolovca jer Komar teži 111 kg. Po prvi su put na ovom natjecanju bili Bračani, posada “KŠR Arbun” iz Supetra čiji ulov je imao 38 kilograma, no to nije bilo dovoljno za “prolaz”. I poznati nogometaš Hrvoje Vejić ponovno se pohvalio ulovom, no s obzirom da je drugog dana njegova tuna bila lakša od 40 kilograma, izvagano je 33,8 kg što donosi natjecateljske bodove.

Kapitalci su, poput prvoga dana, nakon vaganja i mjerenja ponovno izazvali veliko zanimanje domaćih i stranih gostiju, od onih najstarijih do najmlađih, jer su svi htjeli imati što atraktivniju fotografiju s moćnim ribama. Vrijedan ulov iz rogozničkog mora je nakon vaganja i fotografiranja postao delicija za sve natjecatelje, ali i sve koji su se našli na rivi jer se tuna dijelila svima. Da fešta bude potpuna potrudili su se Mate Grgat i momci iz klape “Cromatica”.

“Tuna fever Rogoznica 2017” nastavila se i u subotu, kada je ponovno isplovilo više od 30 posada, a uz njih su se put pučine otisnuli i oni najmlađi u posebnom natjecanju “Little game fishing”. Najuspješniji je bio 13-godišnji Dario Karabatić, druga je Lucija Medić, dok je treće mjesto osvojio Luka Karabatić. Svi najmlađi i najbolji od odraslih će u subotu navečer dobiti vrijedne nagrade.

Dalmacija danas