Od danas promjene na čelu Jadrolinije

Foto: Morski HR

RIJEKA – “Jadrolinijino” kormilo od danas bi, prema izvorima Slobodne Dalmacije, trebala preuzeti nova tročlana Uprava, predvođena Davidom Soptom, nekadašnjim pomoćnikom ministra vanjskih poslova.

Aktualni menadžer u zagrebačkoj marketinškoj agenciji “Real grupa” i bivši član poslovodstava niza osiguravajućih kuća tako će zamijeniti Alana Klanca na čelu državne putničke kompanije. Njegovi suradnici bit će Ante Vranješ, voditelj sektora u riječkom sjedištu BKS banke i predsjednik Zavičajnog društva Dalmacije u gradu na Rječini, te dugogodišnji tehnički direktor Miljenko Antić koji je osoba kontinuiteta, jer je bio član i dosadašnje Uprave brodara. Njemu se u zasluge pripisuje da je flota Jadrolinije na zadovoljavajući način odradila i ovu rekordnu turističku sezonu baš kao i ranijih godina.

Kako doznajemo, na natječaj za izbor “Jadrolinijina” poslovodstva koji je raspisalo Ministarstvo državne imovine prijavilo se više od 20 osoba, mahom iz brodarskog i bankarskog sektora, a mnogi od njih, uobičajeno za naše prilike, s pravom su očekivali da će im u jedra zapuhati i povoljan politički vjetar.

Menadžment predvođen direktorom Klancom napustit će svoje fotelje nakon mandata dugog četiri godine i nepuna četiri mjeseca tijekom kojeg je flota bila ojačana s četiri nova trajekta ugovorena prije njihova dolaska na čelne dužnosti i s dva kupljena polovna dvotrupca, dok su u rezalište ili novim vlasnicima prodana četiri trajekta i katamaran.

I pred trojcem koji “hvata cimu” bijele flote nalaze se isti izazovi – pomlađivanje brodovlja, uvijek poželjno poboljšanje kvalitete usluga i, najvažnije, bitka za zadržavanje svih ili barem većine linija na kojima sada drže koncesiju, jer bi nakon natječaja koji su u tijeku ili će uskoro biti raspisani, od 1. siječnja iduće godine mogli zaploviti i trajekti talijanskih ili grčkih kompanija čije se uključivanje u utrku za jadranske pruge također očekuje.

Slobodna Dalmacija