Jadrolinija demantira novinske napise: Nikad nikog nismo ostavili na rivi

Photo: Pixabay

BOŽAVA/ZADAR – Jadrolinijin katamaran Silba i ovu nedjelju u Božavi nije mogao ukrcati brojne putnike koji su toga popodneva trebali putovati na povratnoj brzobrodskoj pruzi iz toga dugootočnog pristaništa za Zadar, piše Zadarski list. Da toliki putnici za grad ostaju na božavskoj rivi bez druge mogućnosti prijevoza učestala je pojava vikendom a pogotovo nedjeljom već od početka ljetne sezone na što su Božavljani i žitelji sjeverozapadnog dijela otoka postali ozlojeđeni. Tim više što znaju razlog tome, a on leži u činjenici da tu nedjeljnu liniju za Božavu u startu bukiraju online uplatama izletnici s kopna koji pohrle uživati i izležavati se na Saharunu i drugim poznatim prirodnim plažama na sjeverozapadu ovog otoka.

Božavski vijećnik u Vijeću saljske Općine i čelnik Turističke zajednice u tom mjestu, Tomislav Jerić prozvao je Jadroliniju za nemar. Zaprijetio je i spriječavanjem pristajanja katamarana na rivu i presijecanjem njegovih “cima” kojim se vezuje za “prežu”.

Photo: Youtube/Screenshot

Dan nakon objave članka u Zadarskom listu “Iz nedjelje u nedjelju na katamaranu nema mjesta: Božavljani zaprijetili kako će “Silbi” presjeći cime” reagirali su iz Jadrolinije:

Tvrdnja kako otočanima ne ostaje karata za katamaran, jer se iste rasprodaju putem interneta, u potpunosti je netočna. Jadrolinija samo 10% kapaciteta katamarana prodaje putem interneta upravo iz razloga kako bi otočanima osigurala priliku za kupnju karata. Karte se prodaju na prodajnom mjestu na otoku dan ranije dok je na kopnu karte za katamaran moguće kupiti na sam dan putovanja.

U nastavku prosljeđujem očitovanje posade katamarana ‘Silba’ čiji je rad prozvan u današnjem članku. Nizom netočnih informacija, dana je kriva slika o našim djelatnicima koji predano rade svoj posao i svakodnevno besprijekorno izvršavaju svoje zadaće, posebice u sezoni kada je potražnja za našim uslugama golema.

Marija Zaputović, voditeljica odnosa s javnošću – Jadrolinija Rijeka

 

Pored neistinitih tvrdnji koje iznosi vijećnik Tomislav Jerić dotični upućuje i prijetnju da će presjeći cime katamaranu što novinar Dominis senzacionalistički stavlja kao naslov članka. Neistinito je u članku da katamaran i “ovu nedjelju nije mogao ukrcati brojne putnike.” Činjenica je da smo svih ovih nedjelja bili potkapacitirani i da još nikad nikog nismo ostavili na rivi. Cjelokupni dojam o netrpeljivosti prema Jadroliniji vidi se cijelim tekstom članka. Ovakvo neistinito prikazivanje rada Jadrolinije stvara vrlo negativnu sliku u javnosti, potičući raznorazne animozitete, što ide dotle da se slike Jadrolinijinih brodova stavljaju u negativne kontekste čak i kada nije riječ o Jadroliniji.

Posada “Silbe”

Zadarski list