Temperature u Istri pale za dvadesetak stupnjeva, more dvostruko toplije od zraka

PULA – Nagla promjena vremena oborila je temperature tako se jutros Istra probudila na tek nešto iznad 10 stupnjeva. U Puli je u 7 sati izmjereno 12,8 stupnjeva, a u Pazinu tek 11 što je čak dvadesetak manje od uobičajenih temperatura sve do prije nekoliko dana.

More je trenutno dvostruko toplije od zraka, a rezultat toga su i ove bajkovite, mistične fotografije mora koje isparava snimljene u Štinjanu.

Photo: iPress

DHMZ za danas prognozira pretežno sunčano povremeno s umjerenom naoblakom, osobito poslijepodne. Ujutro po kotlinama i uz rijeke kratkotrajna magla, a poslijepodne u zapadnim predjelima i na sjevernom Jadran moguć poneki kratkotrajan pljusak. Vjetar većinom slab, u Slavoniji mjestimice umjeren sjeverozapadni.

U Dalmaciji ujutro bura i sjeverni vjetar, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak, te na sjevernom Jadranu jugoistočnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23, a na Jadranu 23 i 27 °C.

JADRAN. Osobito u Dalmaciji djelomice ili pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu u utorak su mogući, a potkraj srijede i u četvrtak dosta izvjesni lokalni pljuskovi s grmljavinom. U utorak slab do umjeren sjeverozapadnjak, a zatim jugozapadnjak i jugo. Danju ugodno toplo, navodi DHMZ.

iPress