GRAD NIN PROGLASIO IZVANREDNO STANJE! Evakuirani radnici iz Cromarisa i ninske Solane

Foto: Croliday/Facebook video screenshot

NIN – Oko 20 satu u ponedjeljak evakuirano je petnaestak radnika Cromarisa i Solane Nin, koji su zbog urušavanja ceste ostali zarobljeni u prostorima Cromarisa.

Iako je za izvlačenje ljudi bilo u pripravi amfibijsko vozilo, naposljetku su se mještani organizirali uz pomoć pripadnika HGSS-a i s pontonima i gumenjakom izvukli sve zatočene radnike.

Nin je samo djelomično opskrbljen električnom energijom, voda nije za piće, a situacija nakon katastrofalne poplave, najteža je u Zadarskoj županiji.

Nin proglasio izvanredno stanje

Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, molimo sve građane da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova te izbjegavaju korištenje prometa zbog vlastite sigurnosti. Sve službe su na terenu te rade sve što je u njihovoj moći da bi se stanje čim prije normaliziralo. Za sve poteškoće možete se obratiti kriznom stožeru u zgradu Doma kulture u Ninu (Trg hrvatskih branitelja 1, Nin) ili na tel. 023/265-542.

Obavještavamo građane da se sutra, 12. rujna 2017. godine, otkazuje nastava u OŠ Petar Zoranić te neće raditi niti dječji vrtić u Ninu.

Građanima koji žive na području stare jezgre Grada Nina (otok) preporuča se da ne piju vodu iz slavina te ih obavještavamo da mogu preuzeti pitku vodu u zgradi Gradske uprave u  Ninu (Višeslavov trg 1,  Nin).

Sve dodatne obavijesti možete pratiti na ovoj stranici.

I.B.