GRAD ZADAR SUGRAĐANIMA: Vodu prokuhavajte, u prometu oprezno, kanalizacija još nije u funkciji

Photo: Ivica Milanja/Facebook

ZADAR – Nakon katastrofe koja je u ponedjeljak pogodila Zadar, iz Ureda Grada Zadra večeras stiže priopćenje o trenutnoj situaciji uz obavijest i upozorenje građanima na oprez:
Na posljednjem sastanku Stožera civilne zaštite Grada Zadra održanom večeras u prostorima JVP Zadar izvješteno je kako u ovom trenutku na području Grada Zadra ukupno 70 timova vatrogasaca i HV koji crpe poplavljene objekte. Crpljenje će se nastaviti i čitavu noć. Pored utvrđenih šteta u zadarskoj Općoj bolnici, bujična poplava privremeno je obustavila rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Iz Odvodnje obavještavaju kako se  sanaciji pristupilo žurno, a u pomoć je uskočila i HV. Još uvijek se utvrđuje šteta na uređaju, a u Odvodnji procjenjuju kako ce biti potrebno nekoliko dana za privođenje pročišćivača u funkciju. Za to vrijeme, obavještavaju građane, neće biti u mogućnosti obavljati poslove na crpljenju septičkih jama.
Prema informacijama iz Vodovoda, voda iz vodoopskrbnog sustava i dalje je zamućena te ju je prije uporabe potrebno prokuhati.
Iako je veći dio gradskih prometnica očišćen i u funkciji, ostaje poziv građanina na pojačan oprez.
S poštovanjem,
Ivana Dadić
Ured grada
Grad Zadar”