U Zadru opći potop! Poplavljena garaža s automobilima u Supernovoj, kritično na Relji

U potpunosti poplavljena podzemna garaža u Supernovoj Photo:Ante Lerga/Facebook

ZADAR je pod vodom. Palo je do 10 sati preko 150 mm kiše na metar četvorni. Relja i još neki niži dijelovi grada doslovno su polavljeni, a neke prometnice je začepila bujica.

Photo: Čitatelj/eZadar

Iako novi, sustav kanalizacije i oborinskih voda još se jednom pokazao manjkavim u primanju većih količina kiše, tako da vatrogasci imaju pune ruke posla. U gradskom predjelu Bokanjac, bujica nosi sve pred sobom.

Kako doznaje Morski.hr, sve vatrogasne snage su na terenu u pokušaju ispumpavanja poplavljenih objekata, a u ispomoć im na intervencije stižu kolege iz drugih dijelova županije. Kolege s Novog radija objavili su snimku s Relje na svom Facebook profilu. Bore se, kažu da im voda ne poplavi prostorije.

Posted by NoviRadio Zadar on 10. rujna 2017

Zadarski.hr podsjeća da je na današnji dan 11. rujna 1985. godine u Zadru pala najveća ikad zabilježena kiša u jednom danu! Tog dana prije 32 godine u jednom je danu palo preko 300 litara kiše, više nego tijekom cijele godine. Čak je i jedno dijete poginulo na Diklu, odnijela ga je voda.

Čitatelj javlja da je poplavio trgovački centar Supernova, a nastradali su i neki parkirani automobili, čemu svjedoče sljedeće fotografije:

HAK javlja o problemim u prometu na zadarskom području: Autocesta A1 između čvorova Posedarje i Maslenica u smjeru Zagreba zatvorena je za sve skupine vozila zbog obilne kiše i velike količine oborinskih voda na kolniku.

D.G.

Vaš komentar