U Zadru opći potop! Poplavljena garaža s automobilima u Supernovoj, kritično na Relji

U potpunosti poplavljena podzemna garaža u Supernovoj Photo:Ante Lerga/Facebook

ZADAR je pod vodom. Palo je do 10 sati preko 150 mm kiše na metar četvorni. Relja i još neki niži dijelovi grada doslovno su polavljeni, a neke prometnice je začepila bujica.

Photo: Čitatelj/eZadar

Iako novi, sustav kanalizacije i oborinskih voda još se jednom pokazao manjkavim u primanju većih količina kiše, tako da vatrogasci imaju pune ruke posla. U gradskom predjelu Bokanjac, bujica nosi sve pred sobom.

Kako doznaje Morski.hr, sve vatrogasne snage su na terenu u pokušaju ispumpavanja poplavljenih objekata, a u ispomoć im na intervencije stižu kolege iz drugih dijelova županije. Kolege s Novog radija objavili su snimku s Relje na svom Facebook profilu. Bore se, kažu da im voda ne poplavi prostorije.

Zadarski.hr podsjeća da je na današnji dan 11. rujna 1985. godine u Zadru pala najveća ikad zabilježena kiša u jednom danu! Tog dana prije 32 godine u jednom je danu palo preko 300 litara kiše, više nego tijekom cijele godine. Čak je i jedno dijete poginulo na Diklu, odnijela ga je voda.

Čitatelj javlja da je poplavio trgovački centar Supernova, a nastradali su i neki parkirani automobili, čemu svjedoče sljedeće fotografije:

HAK javlja o problemim u prometu na zadarskom području: Autocesta A1 između čvorova Posedarje i Maslenica u smjeru Zagreba zatvorena je za sve skupine vozila zbog obilne kiše i velike količine oborinskih voda na kolniku.

D.G.