Crveni križ u Zadar šalje isušivače prostorija

Photo: Darko Samardžija/Facebook

ZADAR – Građanima Zadra i okolice koji se bore s posljedicama nevremena, Hrvatski Crveni križ šalje 50 isušivača prostora koji će pomoći u saniranju posljedica poplava i bržoj normalizaciji situacije. Isušivači će se koristiti u objektima koji su iznimno važni za funkcioniranje lokalne zajednice poput bolnice, škola, vrtića, ambulanti…

Uz isušivače, djelatnici i volonteri Hrvatskog Crvenog križa korisnicima će podijeliti i priručnike jer korištenje isušivača zahtijeva poznavanje tehničkih karakteristika uređaja, kao i sigurnosne procedure.

Photo: Darko Samardžija/Facebook

Naime, isušivači se mogu koristiti samo u prostoru iz kojega su u potpunosti uklonjeni voda, mulj i natopljeni namještaj te nakon što ovlaštena osoba potvrdi ispravnost plinskih i električnih instalacija.

Hrvatski Crveni križ koji ima značajnu ulogu u razdoblju oporavka od posljedica poplave, angažiran je već sada u aktivnostima pomaganja. Točnije, Zadarski Crveni križ dijeli tople obroke (ručak i večera) osobama koje sudjeluju u saniranju posljedica od nevremena, a sve u cilju što bržeg oporavka pogođenog područja.

R.I.