Medulin krenuo u obračun s bespravnom gradnjom

Foto: Pixabay

PREMANTURA – Unatoč svim dosadašnjim naporima Općine Medulin, upozorenjima i prijavama nadležnom inspektoratu nelegalna gradnja na području općine Medulin i samom rubnom području značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag se nastavlja te vlasnici brojnih parcela ne prestaju sa daljnjim kršenjem zakonskih regulativa, piše iPress.

Naime, Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (NN 86/12, 143/13, 65/17) kojim je omogućena legalizacija bespravno sagrađenih objekata, otvorila je rupu bez dna. Na području značajnog krajobraza Kamjenjak vlasnici su masovno zatvarali nadstrešnice, slagali crijep po podu kako bi iz zraka izgledao kao krov od objekta, oblagali kamp kućice drvnom građom i raznim pločama kako bi iste uspjeli ozakoniti. U tome je većina nažalost i uspjela.

Photo: Google map

Otvaranjem novog ciklusa legalizacije koji traje do 30. lipnja 2018.,  ponovno ista situacija. Vlasnici prevoze građevinski materijal, zatvaraju nadstrešnice s ciljem ozakonjenja nepostojećih objekata.

Općina Medulin je do sada imala brojne akcije na terenu, redovno nadzirala i prijavljivala bespravne gradnje te su tako do sada komunalni redari Općine Medulin izvršili preko 70 uvida i pokrenuli preko 30 prijava nadležnim institucijama.

Općina Medulin poručuje da će u narednom razdoblju još više pojačati nadzor kako na području Premanture tako i na području cijele općine Medulin te da će svi vlasnici koji bespravno grade objekte biti prijavljeni, odnosno zatražiti će se uklanjanje bespravno izgrađenih objekata kao što se činilo i do sada.

 

Općina Medulin još jednom upozorava vlasnike parcela da se ne upuštaju u bespravnu gradnju te najavljuju brojne izvanredne akcije nadzora na cijelom području, a fotografije s terena snimljene u vrlo kratkom periodu možete vidjeti u prilogu, izvijestili su iz Medulina.

iPress