Lošinjan Daniel Gospić pobjednik 31. Euro – afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu

MALI LOŠINJ – Lošinjan Daniel Gospić najbolji je podvodni ribolovac ovogodišnjeg 31. Euro – afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu održanog na Lošinju osvojivši prvo mjesto u pojedinačnom poretku, a najbolja ekipa Španjolska reprezentacija.

Na Lošinju,  svjetskoj prijestolnici podvodnog ribolova, od 13. do 17. rujna 2017. godine održano je 31. Euro – Afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu, na kojem je sudjelovalo osamaest reprezentacija (Hrvatska, Italija, Grčka, Finska, San Marino, Slovenija, Turska, Ukraina, Portugal, Južna Afrika, Danska, Španjolska, Bugarska, Cipar, Rusija, Tunis, Egipat i Norveška). Nakon poribljavanja, sastanka kapetana i tehničke komsije te svečanog otvorenja prvenstva, uslijedila su dva dana lova. Otprilike 120 sudionika lovilo je u akvatoriju otoka Lošinja. Nakon dostave i vaganja ulova, u sportskoj dvorani u Malom Lošinju 17. rujna održano je finalno vaganje te proglašenje pobjednika i dodjela medalja, uz ceremoniju Svečanog zatvaranja natjecanja.

Photo: PR

U pojedinačnom poretku prvo mjesto 31. Euro- afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu zasluženo je osvojio Lošinjan Daniel Gospić sa 194 postotnih bodova (52.390 težinskih bodova). Odmah iza njega, na drugom se mjestu našao Španjolac Oscar Cervantes 185,67% (50.040), a treće je dodijeljeno Talijanu Giacomu De Moli 138,35% (37.220). U ekipnom poretku, sa 416,14 postotnih bodova (112.500 težinskih bodova) prvo je mjesto osvojila Španjolska reprezentacija. Drugo mjesto pripalo je Hrvatskoj 382,84% (103.250), dok se Italija 342,77% (92.550) našla na trećem mjestu.

 – Oduševljen sam. Trudio sam se da nakon sedam godina pobjeda dođe u Mali Lošinj i izuzetno sam sretan što sam u tome uspio. Na moru je bilo naporno i situacija je bila kritična, trudili smo se od prve do zadnje minute,  izjavio je član Hrvatske reprezentacije i pobjednik 31. Euro – afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu, Daniel Gospić.

Photo: PR

Zadovoljstvo su izrazili i ekipni pobjednici ovogodišnjeg Euro- afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu, članovi Španjolske reprezentacije. Zadovoljstvo je biti tu sa svima vama. Bilo je za dlaku, ali uspjeli smo. Do sljedećeg puta, hvala svima!

Ribolovcima su dodijeljene i dvije posebne nagrade. Tako je nagrada za najveći ulov dodijeljena španjolcu Oscaru Cervantesu, a nagradu za najvrijedniji ulov dobio je Slovenac Ristijan Šumbera.