HVAR: Evakuirana tročlana obitelj sa zapaljene jahte

Photo: Youtube / Screenshot / Ilustracija

HVAR – Tročlana obitelj uspješno je spašena sa zapaljene jahte tijekom plovidbe između Brača i Hvara, priopćila je Nacionala središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

“Odmah po dojavi MRCC Rijeka pokrenula je koordiniranu spasilačku akciju sa Lučkom kapetanijom Split, odnosno, nadležnom Lučkom ispostavom Milna, čiji su službenici isplovili prema dojavljenoj poziciji, kamo su istovremeno isplovili i djelatnici tvrtke SeaHelp, koji su tijekom trajanja spasilačke akcije bili u pripravnosti. Na poziciji havarije službenici milnjanske Ispostave pristali su uz motornu jahtu dužine 16,30 metara na kojoj nije zamjećen otvoreni požar, već dim iz prostora brodskog postrojenja u kojemu se nalaze dva pogonska stroja. Evakuirali su neozlijeđenu tročlanu obitelj s dijetetom i u 18 sati ih prevezli u Milnu kamo je nedugo potom privezana i havarirana jahta”, navodi se u priopćenju.

Pregledom jahte na poziciji havarije službenici LK Milna utvrdili su da je došlo do zapaljenja jednog od dva pogonska stroja, bez onečišćenja mora.

Obzirom da jahta nije primala more i da je jedan pogonski stroj bio neoštećen, voditelju jahte „Caro“ dopušten je ukrcaj te samostalna plovidba u pratnji brodice LI Milna do istoimene luke, gdje službenici Lučke ispostave Milna tijekom današnjeg dana obavljaju očevid o uzrocima havarije austrijske jahte.

I.B.