Rekonstrukcija luke Klenovica kod Novog Vinodolskog

Photo: Youtube/Screenshot

KLENOVICA/NOVI VINODOLSKI – Kreće druga faza obnove luke Klenovica. Gradi se potpuno novi lukobran, a postojeća obala se nadograđuje i učvršćuje.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će u ponedjeljak, 2. listopada, zajedno sa županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom i ravnateljem Županijske lučke uprave Novi Vinodolski Velimirom Antićem potpisati u Klenovici Sporazum o zajedničkom financiranju druge faze rekonstrukcije luke Klenovica.

Potpisanim Sporazumom o zajedničkom financiranju druge faze rekonstrukcije luke otvorene za javni promet od lokalnog značaja Klenovica, osigurat će se 16 milijuna kuna za izgradnju potpuno novog sekundarnog lukobrana dužine 56 metara i širine 8 metara, kao i za dogradnju postojeće operativne obale do sekundarnog lukobrana.

Nakon potpisivanja Sporazuma kao temelja financiranja projekta, ravnatelj Županijske lučke uprave Novi Vinodolski potpisat će u Klenovici i Ugovor o izvođenju radova s predstavnikom izvođača radova, Zajednicom ponuditelja koju čine GP Krk i Sun Adria.

R.I.