Dubrovačka lučka uprava odbila potpisati koncesiju stranom konzorciju

Računalna simulacija projekta luke Gruž

DUBROVNIK – Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik na današnjem je sastanku u Zagrebu odlučilo kako se nisu stekli pravni osnovu na temelju kojih bi se mogao potpisati ugovor o koncesiji za gruški terminal s francusko-turskim investitorom.

Blaž Pezo, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik izjavio je za portal Dubrovniknet: Na 116. sjednici Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik održanoj danas u Zagrebu konstatirano je kako ne postoje pravni osnovi da bismo 9. listopada potpisali ugovor o koncesiji za gruški terminal s potencijalnim koncesionarom. Postupak mirenja je u tijeku, ukoliko se ne postigne rješenje, a dvojbeno je hoće li, vjerojatno će se pokrenuti postupak arbitraže.

Član Upravnog vijeća, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, ne krije zadovoljstvo jednoglasnom odlukom i slogom po pitanju potpisivanja ugovora za koncesiju:

– Iznimno sam zadovoljan što je ovakvom jednoglasnom odlukom zaštićena zakonitost odluke iz veljače ove godine, ali i obranjen javni interes, interes svih građana i Grada Dubrovnika. Upravno vijeće je danas potvrdilo svoje stavove i zaključke iz veljače ove godine, a to je da nema pravne podloge za potpisivanje ugovora s potencijalnim investitorom.

Dubrovniknet