MOST ZA ČIOVO gradit će Strabag i Poduzeće za ceste Split

TROGIR – Poduzeće za ceste Split i Strabag dobili su posao izgradnje mosta kopno – otok Čiovo u Trogiru, procijenjene vrijednosti od 95 milijuna kuna bez PDV-a, javlja Radio Split. Na natječaj su zaprimljene ponude četiri tvrtke:

Poduzeća za ceste Split i Strabaga, vrijedne 119,8 milijuna kuna (bez PDV-a), te Pomgrada, Zagreb montaže i Đuro Đaković Grupe, vrijedne 113,5 milijuna kuna, također bez PDV-a. Ponuda Poduzeća za ceste Split i Strabaga ocijenjena je najpovoljnijom, a kako je riječ o cjenovno višoj ponudi nego je procijenjena vrijednost radova, Hrvatske ceste potvrđuju da će imati osigurana sredstva.

Most bi trebao biti u prometu početkom sljedeće turističke sezone, a završetak gradnje predviđen je sredinom lipnja 2018. godine. Podsjećamo, Hrvatske ceste su krajem ožujka ove godine raskinule ugovor s tvrtkom Viadukt o građenju mosta kopno – otok Čiovo. Most je dug 547 metara i vrijedan 207 milijuna kuna, među projektima je koji se financiraju europskim novcem, pri čemu se 85 posto vrijednosti investicije financira iz EU fondova.

Radio Split