Otvoren 19. nautički sajam Biograd Boat Show

BIOGRAD NA MORU – Danas s početkom u 12.00h u zapadnoj Marini Kornati u Biogradu na Moru upriličena je svečana ceremonija otvorenja 19. nautičkog sajma Biograd Boat Show u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru.

 Na samom početku uzvanicima se obratio predsjednik uprave Ilirije d.d. Goran Ražnjević koji je u svom pozdravnom govoru istaknuo: „Ovogodišnji nautički sajam odvija u posebnom ozračju s obzirom na to da ove godine Ilirija obilježava 60 godina uspješnog postojanja i djelovanja na hrvatskom turističkom tržištu te prisustva u gradu Biogradu na Moru, kojeg je u ovih svojih prvih 60 godina oblikovala u prepoznatljivu turističku destinaciju posebno u dijelu nautičkog turizma.“

Direktor sajma Milan Šangulin / Photo: Morski.hr

Na današnji dan, odnosno sva naredna četiri dana obilježiti će se tri značajna događaja ne samo za nautički turizam već i hrvatski turizam:

  1. Svečano otvorenje 19. Biograd Boat Show-a – kao vodeći nautički sajam i najveću izložbu plovila na moru u Hrvatskoj i srednjoj Europi,
  2. Održavanje prvih Dana nautike u organizaciji Hrvatske gospodarske komore čime je Biograd Boat Show  prepoznat kao kongres hrvatske nautičke industrije i centralno mjesto okupljanja svih njegovih ključnih segmenata, i
  3. Prigodno obilježavanje 60 godina postojanja i djelovanja ILIRIJE d.d.

 Današnja ILIRIJA kao moderna, tržišno konkurentna i prepoznatljiva kompanija u svom poslovanju obuhvaća 5 segmenata ponude u 3 destinacije ( Biograd na Moru, Zadar, Sv. Filip i Jakov):

  1. hotelijerstvo,
  2. nautika, 
  3. kamping, 
  4. destinacijska menadžment kompanija/DMK  ILIRIJA TRAVEL
  5. real-estate segment: Poslovno-trgovački centar City Galleria u Zadru“

Goran Ražnjević dodatno je istaknuo:„Biograd Boat Show je već godinama mjesto okupljanja svih segmenata nautičke industrije i turizma: (I) luke nautičkog turizma – marine, (II) čarter, (III) brodograditelje, (IV) brodare, (V) proizvođače brodske i nautičke opreme i (VI) ronilački turizam.Ilirija je prije gotovo četrdeset godina dokazala pionirskim i vizionarskim pothvatom – izgradnjom prve luke nautičkog turizma Hotelske lučice Kornati iz koje je krenuo razvoj nautičkog i čarter turizma na hrvatskom dijelu Jadranskog mora. Ilirija d.d. s ponosom nosi naziv pionira nautičkog turizma. Od tog razdoblja do danas Bograd na Moru postao je centar nautičkog turizma na Jadranu kojeg godišnje posjeti preko 60.000 nautičara iz cijelog svijeta.Kroz 19 godina postojanja Biograd Boat Show se profilirao u kongres hrvatske nautičke industrije i turizma, što su prepoznala brojna poslovna udruženja, a posebno HGK odabravši upravo Biograd Boat Show kao mjesto organiziranja kongresnog programa „1.HGK Dani nautike“.

Nautički sajam svečano je otvorio ministar turizma Republike Hrvatske g. Gari Cappelli i koji je tada izjavio:

Photo: Morski.hr

„Hrvatski turizam ove je godine premašio sve dosadašnje rezultate, a veliki doprinos tim rezultatima dao je i nautički turizam, kao jedan od najkonkurentnijih segmenata hrvatskog turizma koji uvelike pridonosi produženju sezone te stvaranju lanca dodatnih vrijednosti.“

Nadodao je: „Shvaćajući važnost nautičkog turizma, u Ministarstvu turizma ćemo uskoro uspostaviti posebne odjele za razvoj selektivnih oblika turizma, pa tako i odjel za nautički turizam koji će aktivno provoditi strategiju razvoja nautičkog turizma u suradnji s lokalnim samoupravama te ostalim dionicima u sustavu. Naš cilj je da do 2020. godine Hrvatska postane jedna od top 20 turističkih zemalja svijeta, a veliku ulogu u tome će imati visokokvalitetan proizvod nautičkog turizma.“

Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije, uručio je posebno priznanje predsjedniku uprave Ilirija d.d. Goranu Ražnjeviću povodom 60 godina postojanja i uspješnog poslovanja Ilirije d.d. na hrvatskom turističkom tržištu te istaknuo: „U Hrvatskoj gospodarskoj komori nisu dvojili gdje napraviti Dane nautike s obzirom na  činjenicu da Biograd Boat Show okuplja na jednom mjestu iznimno velik broj predstavnika nautičke industrije i turizma. Ilirija d.d. i Biograd Boat Show zauzimaju značajno mjesto u promicanju Hrvatske posebno njene industrije i turizma u zemlji i svijetu.“

Pored ministra Cappellija izlagačima i gostima obratili su se i državna tajnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, – gđa Maja Markovčić Kostelac, župan zadarske županije- g. Božidar Longin i direktor Biograd Boat Show-a Milan Šangulin.

Biograd Boat Show ove godine bilježi rekordan interes domaćih i međunarodnih izlagača- sav raspoloživi prostor za sajam tri tjedna prije početka manifestacije unaprijed je rasprodan.

Među brojnim izlagačima, u hali “B” možete pronaći i štand portala Morski.hr

Ove godine ugovoreno je preko 320 izlagača, koji će izložiti 320 plovila, tako je prvi put u povijesti 19.-godišnjeg neprekidnog rasta sav raspoloživi proctor za sajam tri tjedna prije početka manifestacije unaprijed rasprodan. Novih 1000 m2 izložbenog prostora je popunjeno zbog velike potražnje, te će biti uređeno pokraj ulaza u halu C kako bi se osigurala mjesta za izlagače sa dugačke liste čekanja. Plutajući izložbeni šatori bit će također postavljeni za izlagače koji trebaju prostor na moru. Pontonski most koji spaja sjevernu i zapadnu marinu bit će poduplan u širinu, a također će upotpuniti cijelu manifestaciju i dodatni četvrti veliki video ekran.

U nedostatku izložbenog  prostora Ilirija d.d. je stvorila Biograd B2B Nautical Business Networking događaj koji će omogućit poslovnim posjetiteljima sudjelovanje na Biograd Boat Showu bez izložbenog štanda. Grad Biograd je pokrovitelj događaja, dok je HGK sponzor i sudjeluje sa svojim kongresnim djelom sajma “ 1.HGK Dani Nautike“.

Poslovni subjekti će promicati i koordinirati sastanke i interakciju tijekom događaja u što je uključen veliki broj društvenih događanja i opsežan Kongresni program, a i velika zabava u petak za sudionike sa hranom, pićem i živom glazbom. Za više informacija posjetite www.biogradb2b.com

Zabavni programove godineobuhvaća bogat glazbeni sadržaj. Od velikih koncerata ističemo koncert Benda Freeway u petak uz zagrijavanje Dj Kesh-a, te koncert Nene Belana s Fiumensima u subotu s početkom u 21.30h. Uz besplatan subotnji party s Nenom, spremamo Vam i  Mirnovec vatrometni spektakl , čiji će Fun Park Mirnovec također biti jedan od izlagača na Sajmu, nudeći cjelovit obiteljski ugođaj u Biogradu.

Restaurant marine Koranti            Zapadna marina – Hala B

Četvrtak 19.10 : Jet Set band

Petak 20.10.    Danijela Prpić & AJ Trio                   Freeway band & Dj Kesh

Subota 21.10. Samoborski Tamburaši                       Neno Belan & Fiumens

Regate– kao i obično bit će mnogo regata za vrijeme sajma, BBS regata će biti otvorena za javnost, a Samobor regata nastavlja rasti, te će više od 450 članova regate završiti Pitter Offshore Challenge za vrijeme sajma.

Nakon 18. uzastopnog rekordnog sajma, Biograd Boat Show se razvio u srednjoeuropski sajam na moru, sa najviše izlagača i plovila na Jadranu.

Ključ uspjeha sajma je jedinstvena atmosfera Biograda, primorskog grada sa šarmom i kvalitetna infrastruktura Ilirijinih sadržaja uključujući Marinu Kornati, hotele Ilirija resort, Arsenalu Zadru, multifunkcionalni prostor ujedno i spomenik kulturne baštine iz 16.stoljeća, restorane i zabavne sadržaje.

Sa više od 320 izlagača i više od 320 plovila, sajam je jedinstven, a zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, nudeći vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, do kasnih sati. Isto tako, mnoga popratna događanja prate sajam na temu poslovanja, obrazovanja, druženja, kulinarstva, sporta i rekreacije.

Posjetite www.bbs.com.hr te upoznajte sajam preko 360° virtual toura.

Sajam možete posjetiti od četvrtka 19.10.  do nedjelje 22.10. u razdoblju od 10:00h do 18:00h.

Cijena ulaznice iznosi 40,00 kn, a za djecu do 12 godina ulaz je besplatan.

R.I.