TRIBUNJ- Državno prvenstvo u sportskom ribolovu

TRIBUNJ – Tribunj je ovogodišnji domaćin državnog prvenstva u sportskom ribolovu u kategorijama juniori U21 i seniori. Natjecanje će biti otvoreno u petak popodne, a tijekom subote i nedjelje Hrvatska će dobiti najbolje sportske ribolovce.

Na finale državnog prvenstva u disciplini lov štapom iz usidrene brodice dolaze 24 najbolja ribolovca u navedene dvije kategorije koji su prošli klupske kvalifikacije, županijske, međužupanijske tako da u Tribunju imamo najbolje od najboljih, a je Hrvatska je i svjetski prvak u ove dvije kategorije  – kazao nam je Tonći Luketa, predsjednik Županijskog saveza za sportski ribolov na moru.

Boje županije branit će dva natjecatelja, u kategoriji senior natječu se Ivan Markoč iz kluba Lignja Priimošten, a u kategoriji U21 Marin Perkov Stipičin iz tribunjskog kluba Pirka. Glavni sudci natjecanja su domaći Jakiša Labura i Frane Pancirov.

Domaćin državnog prvenstva je Sportski klub za ribolov na moru Pirka čiji je voditelj i predsjednik kluba Zoran Podvorac, a natjecanje su organizirali u suradnji s Općinom Tribunj i Turističkom zajednicom. Predsjednik županijskog saveza Tonći Luketa na ovom je natjecanju opunomoćenih Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru čiji je i dopredsjednik.

Inače, tribunjski klub Pirka ove godine slavi 25 godina postojanja, tako da će ovim natjecanjem proslaviti tu veliku obljetnicu.

ŠibenikIn