Optužen gliseraš s Jadrije koji je pijan i drogiran izletio na plažu

ŠIBENIK – Podignuta je optužnica protiv 40-godišnjaka koji je krajem lipnja ove godine jurećim gliserom izletio na plažu Jadrije i tako doveo u opasnost živote i imovinu brojnih kupaća, doznaje portal ŠibenikIN u šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Tužiteljstvo ga tereti da se u popodnevnim satima 25. lipnja, umoran, pijan i drogiran gliserom uputio s otoka Žirja u smjeru Jadrije, pristajući da upravljajući gliserom u takvom stanju ugrožava živote i imovinu drugih ljudi.

Photo: ŠibenikIn

‘Oko 18,00 sati, uslijed umora, alkoholiziranosti i utjecaja droga je zaspao, a gliser se nastavio nekontrolirano kretati po moru i izletio je na šljunčanu plažu na Jadriji. Na tom betoniranom dijelu se nalazio veći broj kupača, a neki su bili i u moru ispred plaže te izbjegli nalet glisera. Gliser se nastavio pravocrtno kretati po plaži u dužini od oko osam metara i prešao preko brodice na suhom vezu te udario u parkirani osobni automobil istog vlasnika – stoji u optužnici šibenskog Općinskog državnog odvjetništva.

U tom naletu glisera na obalu, na brodici i automobilu nastala je šteta vrijedna deset tisuća kuna, a onda se plovilo sa zaspalim vozačem konačno zaustavilo. Zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, šibensko je tužiteljstvo protiv 40-godišnjaka danas podiglo optužnicu pred Općinskim sudom.

Bude li osuđen za to djelo, prijeti mu kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora.