Nebriga za otočane Kaprija: “Smeće ne odvoze 10-15 dana!”

KAPRIJE – Kaprijani ovih dana muku muče sa smećem koje više nemaju gdje bacati jer su kante prekrcane budući smeće nije pokupljeno deveti dan zaredom, piše ŠibenikIn čiji su novinari ‘alarmirali’ direktora Čistoće Novicu Ljubičića. On je obećao problem s odvozom riješiti odmah sutra.

– Ovo je sramota, nakon što je završila sezona zna proći i po 10, 15 dana da ne odvezu smeće, a mi ga nemamo više gdje bacati! Par puta smo zvali Čistoću, rekli su nam da će smeće pokupiti sutradan, ali nitko ništa nakon toga nije poduzeo. Cijelo mjesto smrdi i otok izgleda kao ruglo. Uz to, sami smo morali kupovati kante za smeće koje stoje ispred kuće. Svako je morao dati po 150 kuna iz vlastitog džepa, a sada je došlo do toga da u njih uopće ne možemo bacati smeće. Pomozite nam nekako – požalila se Kaprijanka Dušanka Jelovčić.

Čim su se Kaprijani požalili medijima, direktor Čistoće Novica Ljubičić obećao je problem riješiti sutra ujutro.

– Na Kapriju imamo vozilo Čistoće i radnika zaduženog za odvoz no problem je što taj radnik nema vozačku dozvolu, a drugi radnik je na bolovanju pa je tako došlo do problema s odvozom. Na Kapriju inače sve funkcionira savršeno jer imamo pres kontejner te se smeće iz kanti redovito odvozi – kazao je Ljubičič.

Photo: Čitatelj ŠibenikIn-a

Uz probleme sa odvozom smeća, Kaprijani su se požalili kako su ulice na otoku u katastrofalnom stanju.

– Raskopali su cijelo selo radi vodovoda, a ulice su u katastrofalnom stanju još od ljeta. Baš nekidan je bio sprovod i kolica su jedva prolazila, a na otoku ima puno starih ljudi pa je samo pitanje vremena kada će netko slomiti nogu – ispričala je gospođa Dušanka.