Sjednice nautičkih udruženja i zajednica te prvi HGK-ovi Dani nautike na sajmu Biograd boat show 2017.

BIOGRAD/ZADAR – Međunarodni devetnaesti sajam nautike Biograd boat show 2017. koji se održao od 19. do 22. listopada, ove je godine obilježio događaj Prvi HGK Dani nautike, a okupio je stručnjake ministarstava, Hrvatske turističke zajednice te turističkih i pomorskih sveučilišta.

U dvodnevnom programu HGK je u suradnji s organizatorom sajma, hotelskom kućom Ilirija d. d. iz Biograda, priredila predavanja stručnjaka o održivosti, pravnoj regulativi i rezultatima ovogodišnje sezone nautičkog turizma, te o njegovim mogućim smjerovima daljnjeg razvoja. Ministar turizma Gari Cappelli, Josip Zaher, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice te državna tajnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac na panel raspravi prvoga dana sajma razmatrali su uspjehe i izazove oko Strategije razvoja nautičkog turizma 2009 – 2019. Cilj panela bio je zajedno s dionicima i predstavnicima zakonodavstva potaknuti strategiju razvoja nautičkog turizma u novom smjeru.

Photo: BBS/Facebook

Bila je to prigoda i za neposredan razgovor s predsjednicima udruženja i zajednica nautičkog turizma koje djeluju u HGK-u i uvažavanje njihovih prijedloga za poboljšanje položaja tvrtki njihovih članica. „U Hrvatskoj gospodarskoj komori djeluje organizirano šest udruženja i zajednica izravno povezanih s nautičkim turizmom: udruženja marina, chartera, turističkih brodara, ronilačkog turizma, male brodogradnje i proizvođača brodske opreme. Komori je cilj je da HGK dani nautike i Biograd boat show budu središnje mjesto nautičkog turizma za donošenje smjernica za budućnost i rasprava o aktualnostima u tom sektoru“, istaknuo je u svom obraćanju prisutnima na raspravi potpredsjednik HGK-a Zaher.

Photo: BBS/Facebook

Sektor za turizam HGK-a u suradnji sa županijskim komorama Šibenika, Splita i Zadra provedbom kongresnog programa i sjednica svojih udruženja i zajednica te predstavljanjem info – štandom nastavio je dugogodišnju suradnju s biogradskim sajmom, koju je započela zadarska Komora prije više od desetljeća.

R.I.