OBNOVA FLOTE: U Brodosplitu porinut kruzer za Krilo Jesenice

Photo: Facebook

SPLIT – Današnjim porinućem, serija izgradnje turističkih brodova za krstarenja, popularnih ‘Kriljana’ došla je do isporučenih 13 novogradnji.

Danas je u Brodograđevnoj industriji Split u more položena Novogradnja 538, putnički brod za krstarenja koju tvrtka u grupaciji Brodosplit-BSO d.o.o. gradi za domaćeg naručitelja tvrtku Brodarstvo Marasović d.o.o. iz Krila Jesenice.

Prema projektnoj i klasifikacijskoj dokumentaciji odobrenoj po pravilima Hrvatskog registra brodova, Brodosplitova ‘specijalna’ izradila je čelični trup i nadgrađe za brod dužine 48,79 metara, širine na rebrima 8,8 metara, visine 3,82 metara, i gaza 2,40 metara, a ugodnu plovidbu i uživanje na krstarenjima jadranskim otocima i obalom omogućavaju dva pogonska stroja pojedinačne snage 368 kW.

Kakav je običaj kod ovakvih svečanosti, na porinuću su prisustvovali brojni članovi obitelji Marasović, partneri u gradnji i financiranju, prijatelji, a Andrija Marasović, vlasnik kompanije presjekao je konop sa šampanjcem i simbolično “porinuo” brod u more.

Photo Facebook

– Već nekoliko desetljeća naša se obitelj bavi organiziranjem izleta i višednevnih krstarenja po otocima. Najprije je otac organizirao izlete na drvenim brodovima koji su nekada prevozili pijesak, a danas su moderni čelični kakvih u Krilu Jesenice ima gotovo stotinu. Gosti su oduševljeni razinom luksuza i usluge kakvu pružamo, rekao je Andrija Marasović, sretni kum i vlasnik novog broda u obitelji.

Današnjim porinućem, serija izgradnje turističkih brodova za krstarenja, popularnih ‘Kriljana’ došla je do isporučenih 13 novogradnji, a njihovom izgradnjom realizira se program obnove putničke i izletničke flote za hrvatske private brodare – male poduzetnike čiji su ciljevi razvoj malog poduzetništva na obali i otocima, razvoj turizma kroz organizirane jednodnevne izlete i višednevna krstarenja.

Poslovni dnevnik