Šibensko-kninska županija prvi put prvak Hrvatske u sportskom ribolovu

Foto: MaxPixel

BIOGRAD NA MORU/ŠIBENIK – Šibensko-kninska županija po prvi put je osvojila prvo mjesto i postala prvak Hrvatske u sportskom ribolovu na 23. po redu Kupu održanom u Biogradu na Moru u subotu, piše ŠibenikIN.

U Biogradu se tijekom vikenda okupila elita sportskog ribolova kao i reprezentacije osam županija. Natjecanje u organizaciji Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru i Sportsko ribolovne udruge Podlanica iz Biograda održano je u kategorijama ‘s obale’ i ‘iz brodova’, te ‘podvodni ribolov’

– Po prvi put nakon 23 godine naša je županija osvojila Kup Hrvatske. Inače na ovom natjecanju dominiraju Istarska, Primorsko-goranska i Zadarska županija, ali mi smo im pomrsili račune. Kup se održava na kraju sezone, natječu  se ekipe županija jedna protiv druge u 7 disciplina i najvažniji je zajednički, odnosno ekipni rezultat. Naši su dali sve od sebe, i iako nismo u disciplinama osvojili nijedno prvo mjesto, nismo bili ispod četvrtog mjesta i to je dalo ukupni zbroj i donijelo nam osvajanje Kupa. Ponosni smo na rezultate, svi natjecatelji dali su sve od sebe i eto napokon titula prvaka dolazi u  našu županiju – kazao je za ŠibenikIN Tonći Luketa, predsjednik Županijskog saveza za sportski ribolov na moru.

Na kupu su boje županije branili reprezentativci iz klubova Pirka Tribunj, Gof Rogoznica, Arbun Šibenik, Lignja Primošten, Mali porat Vodice i Mojač Zablaće.

Drugoplasirane su Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija.Ukupno je sudjelovalo oko 120 natjecatelja u kategorijama U16, U21 obala i brod, seniori obala i brod, seniorke te podvodni ribolov.

ŠibenikIN