AKCIJA HGSS-a NA MURTERU: Slijedili upute aplikacije, pa zapeli među škrapama

MURTER – Mlađa obitelji stranih državljana, s dvoje djece, koja je slijedila upute mobilne aplikacije, završila je među škrapama otoka Murtera, pišu na svojim stranicama šibenski HGSS-ovci. 

Ženska osoba ozlijedila je skočni zglob. Nakon brzog pregleda i razgovora, žena je prisebna, ne trpi veće bolove, ali zbog konfiguracije terena nije u mogućnosti samostalno se kretati. Po zamolbi lučkog kapetana, u pomoć dolazi i gumeni čamac Marine Hramina iz Murtera te se svi prebacuju u Murter.

Radilo se o pozivu s jedrilice u prolazu koja je primijetila ljude koji su mahali sa obale, među škrapama, te su dozivanjem shvatili da je jedna osoba lakše ozlijeđena i da se ne mogu samostalno vratiti u urbani dio mjesta Murtera.

S obzirom na vrlo nepristupačni teren, jedan spašavatelj koji je bio najbliže otoku Murteru, uputio se odmah na mjesto događaja, dok je tim spašavatelja sa nosilima i ostalom opremom nakon okupljanja, u roku od 20 minuta krenuo iz baze u Šibeniku. Kako se radilo o priobalnom području, spašavatelji dolaze na mjesto gdje se unesrećeni nalaze brodom Lučke ispostave Murter.

Akcija završava prijevozom obitelji do HMP u Tisnom u 16 sati, te se nadamo da će biti u mogućnosti do kraja provesti planirani godišnji odmor, pišu šibenski HGSS-ovci.