Tankerska plovidba u Koreji preuzima novi aframax tanker

Photo: Pixabay

ZADAR – Tankerska plovidba u četvrtak u južnokorejskom brodogradilištu Sungdong preuzima svoj novi aframax tanker “Rava”, u cijelosti identičan “Frankopanu” koji je zadarski brodar preuzeo prije otprilike mjesec dana, prenosi Radio Zadar.

– Drugi od dva istovjetna aframax tankera, izgrađena u južnokorejskom brodogradilištu Sungdong predstavnici Tankerske plovidbe preuzet će sutra. Riječ je o brodu Rava, nosivosti 114 tisuća tona, vrijednom 52 milijuna dolara, kaže direktor Tankerske Mario Pavić:

– Taj brod je opremljen kao i njegov prethodnik za plovidbu ledom i nadamo se kako ćemo već ovu zimu uspjeti pozicionirati brod u Sjeverno more u Europi.

Photo: TNG

Na brodu će biti 22 člana posade.

– S time da Tankerska uvijek nastoji taj brod nešto držati većim, s brojem kadeta i asistenata stroja, tako da će na prvo putovanje krenuti 24 člana posade. Kapetan na brodu je Oliver Vitlov, naš dugogodišnji kapetan kojeg osobno jako cijenim, a i njegova dugogodišnja reputacija, je da je brod u sigurnim rukama.

Tankerska plovidba nastavlja tradiciju da kumovi brodu budu potomci nekadašnjih čelnih ljudi te brodarske kompanije. Tako će Ravi kuma biti Lidija Magaš, kći nekadašnjeg direktora Jose Magaša, prenosi Radio Zadar.

Radio Zadar