MORSKA PISMA: “Oprosti budali” ili kako 80-e zvuče 2017.

ZADAR – Da morska pisma nisu samo klape ili balade, pokazali su gusari iz zadarskog Rockatansky banda. Pjevač, radio voditelj, glazbeni urednik i skladatelj Dario Terzin čitateljima Morskog otkrio je gusarsku škrinju s blagom hitova… 

Photo: Youtube/Screenshot

More je naša svakidašnja inspiracija

“Budući da smo odrasli i živimo na moru u Zadru, more je naša svakidašnja inspiracija!Članovi grupe Rockatansky su odrastali uz domaće i strane pjesme mediteranskog tipa rekli bi uz Sanremo i Zadar fest te dobru funk i pop glazbu i naši vrhunski autori su to osjetili pa je nastala ova odlična pjesma Oprosti budali! Glazbu je napisao nagrađivani hrvatski autor Predrag Martinjak Peggy a tekst je djelo Nene Ninčevića što je već preduvjet za dobar hit!”

Photo: Youtube/Screenshot

Ukleti brod

“Dosta je truda uloženo u spot! Scenografiju je odradio Neno Stojaković a moramo se ujedno zahvaliti i Igoru Goiću i njegovom timu iz Kreathia studija koji su sve snimili i napravljen je izvrstan posao! Kostime nam je ustupilo kazalište lutaka Zadar i Solaris Šibenik koji nam je i omogućio snimanje na njihovoj turističkoj atrakciji gusarskom brodu. Jedan dio kostima nam je ustupio Fun park Mirnovec Biograd i naravno šešir za kapetana je izradila Marijana Bošnjak koja nas je i šminkala!”

Photo: Youtube/Screenshot

“Gusarenje” postalo hit!

“Pjesma je baš ono što nedostaje na hrvatskoj glazbenoj sceni, vesela moderna a ujedno i retro zvuk koji vraća u neko drugo doba!”, kaže Dario, a mi dodajemo da Grupa Rockatansky u gusarskom pohodu osvaja top liste, radijski eter, tv postaje, ali i internetsku – morsku publiku.

Naposljetku, ostaje nam poslušati pjesmu, pa Vam ostavljamo refren da zapjevate sa zadarskim gusarima…

Oprosti budali koja te voli

A nezna to reći i ne zna da moli

Oprosti luđaku što cestom hoda

kao kapetan ukletog broda…

D.G.