PUTOVANJE UNATRAG: “Od Splita do Starog Grada na Hvaru se putuje duže nego prije 30 godina!”

Foto: Morski.hr

SPLIT – Među gradonačelnicima i načelnicima srednjodalmatinskih otoka koji su u utorak ujutro u Splitu sudjelovali na radnom sastanku kojega župan Blaženko Boban organizirao s 11 predstavnika otočkih i priobalnih lokalnih samouprava, Nadzornim odborom i Upravom Jadrolinije d.d. na temu linijskog obalnog prometa, našao se i Nikša Peronja, načelnik općine Jelsa, piše Dalmacija danas.

Peronja je izrazio nezadovoljstvo trenutnom brzinom putovanja od Hvara do Splita.

– Mi smo blizu, a tako daleko. Mi načelnici i gradonačelnici s otoka uvijek zauzimamo jedan te isti stav. Ova linija Starigrad Split ima 23 milje, a imamo trajekte koji voze 2 sata u ljetnim mjesecima, nekad čak 2 sata i 15 minuta. To je za nas apsolutno neprihvatljivo da se u današnje vrijeme, 2017. godine, vozimo sporije nego što smo se vozili prije 30 godina na to istoj liniji.

Danas smo iskoristili ovu priliku da istaknemo taj problem. Uputili smo ga Jadroliniji i vjerujemo da će oni napraviti nekakav pomak u tom smislu – kazao je načelnik općine Jelsa.

Potom se osvrnuo na najavu trajekta Zadar…

– Najavljen je trajekt Zadar za tu liniju, međutim mi smo tražili, kako taj trajekt Zadar povremeno ide na toj liniji, on jednostavno također vozi dva sata. Tražili smo od Jadrolinije da to jednostavno pokuša ubrzati da bi se moglo doći na sat i pol vremena – rekao je Peronja.